Rejsende venter på Norwegian-fly. (Arkivfoto: Norwegian | PR)

Norwegian tilbage på 2007-niveauet

I august var der 790.220 passagerer, der fløj med Norwegian. Dermed er selskabet tilbage på nogenlunde samme antal passagerer som i 2007.

Norwegian er i gang med genopretningen efter coronapandemien samt selskabets finansielle rekonstruktion, og derfor øges passagertallet måned for måned.

I august var der i gennemsnit 38 fly på vingerne, og de transporterede samlet 790.220 passagerer, hvilket er mere end dobbelt så mange som samme måned året før, hvor blot 313.316 var ombord i de rødnæsede fly. Til gengæld svarer det til niveauet fra august i 2007, hvor der dengang var 723.926 rejsende med de rødnæsede fly.

Sammenligner man med august 2019 er der dog tale om en tilbagegang på 77,5 procent, da Norwegian dengang registrerede 3.509.913 passagerer i den sidste af de tre sommermåneder. Hertil skal dog siges, at dengang havde Norwegian også interkontinentale aktiviteter, hvorfor der ikke kan drages en direkte sammenligning, da selskabet i dag er slanket til en produktion med kort- og mellemdistancefly.

Flere passagerer – men lavere billetpriser
Norwegian kan samtidig glæde sig over, at der var flere passagerer ombord på hvert fly end tidligere i pandemien, da belægningen i august steg med 10 procentpoint til 72,6 procent.

Til gengæld har passagererne ikke betalt så meget for deres billetter, da enhedsindtægterne per produceret sædekilometer er faldet med 27 procent fra 0,52 til 0,38 norske kroner.

35 ruter fra Københavns Lufthavn
Baseret på efterspørgslen har Norwegian genåbnet ruter til 35 destinationer fra Københavns Lufthavn. Således kan der for eksempel flyves direkte til Cypern, Krakow, Prag, Tel Aviv, Tenerife, Bergen, Amsterdam samt 28 andre destinationer. Fra Aalborg er der direkte ruter til Mallorca, Málaga og København, mens det også er muligt at flyve fra Billund til Oslo.

“Vi har genåbnet flere ruter, der har været lukket siden pandemien startede. Det er igen muligt at rejse til flere byer i Europa. Vi ved, at pandemien fortsat kan påvirke folks mulighed for at rejse, men den positive udvikling fortsætter, og vi tilpasser os hele tiden til udviklingen,” siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian, i en kommentar til trafiktallene.

 

Relaterede artikler:

Norwegian: Vi kommer til at parkere fly

Norwegian nedjusterer sommerprogram fra CPH

Norwegian: “Vi går lidt konservativt til værks”