Norwegian udvider i Billund Lufthavn

Fra lørdag den 3. november etablerer Norwegian en sæsonrute fra Billund til Las Palmas på Gran Canaria. Det bliver dermed selskabets anden udenrigsrute fra Billund, selvom Las Palmas allerede blev prøvet for et par år siden uden succes.

Den 18. november 2009 afholdt det norske lavprisflyselskab Norwegian et særdeles velbesøgt pressemøde på Hilton Copenhagen Airport Hotel i København.

På pressemødet løftede Norwegian sløret for en storoffensiv på danske indenrigsruter fra København til Karup, Bornholm og BIllund. Herudover var der i pakkentre nye udenrigsruter fra Billund til henholdsvis Las Palmas, Málaga og Oslo.

Indenrigsruten til Billund opgav Norwegian efter få uger, og ruterne til Málaga og Las Palmas fik også enrelativ kort levetidi den vestdanske lufthavn. Men dengang var der også heftig konkurrence fra Cimber Sterling og hollandske Transavia på de to Spanien-ruter, ligesom Ryanair var på vej med Málaga.

Hver lørdag til Gran Canaria
Men nu vil Norwegian forsøge sig igen på ruten til Gran Canaria. Lørdag den 3. november kl. 19:15 letter et Boeing 737-800 fly med rutenummer DY2849 og medkurs mod Las Palmas på de spanske ferieøer i Atlanterhavet. Forinden er flyet ankommet kl. 18:25 i Billund efter den 5 timer og 15 minutter lange rejse fra Las Palmas.

“Vi er glade for, at vi kan åbne endnu en destination fra Billund Lufthavn,“ siger presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen fra Norwegian. Han vil samtidig ikke afvise, at der kan være flere ruter på vej.

Skulle det være tilfældet står Billund Lufthavn klar med åbne arme.

”Vi glæder os over, at Norwegian vil kigge på Billund igen og dermed øge aktiviterne. Det er en af regionens store lavprisoperatører, og derfor håber vi, at det bliver begyndelsen på enny udviklingsproces for Norwegian i Billund,“ siger Jesper Klausholm, der er marketingchef i Billund Lufthavn.

I forvejen har Norwegian i vinterhalvåret en lørdags-afgang fra Aalborgtil Las Palmas, mens der i det kommende vintertrafikprogram samtidig øges fra tre til fem ugentlige afgangepå ruten fraKøbenhavn til Las Palmas.