(Foto: Morten Lund Madsen)

Norwegian vender tilbage til Caribien

Norwegians forsøg med vinterflyvninger mellem Caribien og USA fortsætter næste vinter.

I den igangværende vintersæson flyver Norwegian for første gang med mellemdistancefly mellem destinationer, der alle ligger uden for Europa. Det er selskabets ruter fra de to caribiske øer Guadeloupe og Martinique til New York, Boston og Baltimore/Washington, som selskabet gik i luften med i december sidste år.

Der er tale om vinterruter, hvor man kan beskæftige nogle af de fly, som er tilovers i vintersæsonen på de europæiske ruter. Og det setup er blevet så godt modtaget, at selskabet flyver på ruterne frem til udgangen af april. Oprindeligt var det planen kun at flyve frem til udgangen af marts, når vinterfartplanen bliver afløst af sommerfartplanen.

Desuden agter Norwegian at vende tilbage til Caribien til næste vinter. Her starter man op en måned tidligere. Det betyder, at man kommer til at flyve i i alt seks måneder.

”Vi er glade for fortsat at kunne tilbyde rejsende mulighed for at flyve mellem USA og Caribien næste vinter. Efterspørgslen har været rigtig god og både amerikanere, fastboende på øerne samt rejsende fra Europa har benyttet sig af ruterne,” siger Thomas Ramdahl, kommerciel direktør i Norwegian.

38 direkte ruter
Norwegian er det eneste flyselskab, der tilbyder gratis WiFi mellem USA og Caribien. Udover Guadeloupe og Martinique flyver selskabet også fra Skandinavien og London til caribiske Puerto Rico og fra København til St. Croix – en del af det tidligere Dansk Vestindien.

Med 38 direkte ruter mellem USA og Europa er Norwegian det ikke-amerikanske flyselskab, som tilbyder flest ruter ud af USA. Flere af ruterne beflyves dog kun 1-2 gange om ugen. Flyselskabet lancerede i sidste uge tre ny ruter mellem USA og Paris med opstart til sommer.

Martinique og Guadeloupe tilhører den franske del af Caribien. Begge øer er fransk territorium og dermed en del af EU. Sproget er fransk og valutaen er euro.

Foto: Morten Lund Madsen.