Norwegian vil forsøge gennemcheckning af bagage

Det norske lavprisflyselskab Norwegian er sammen med lufthavnene i Karup og København ved at undersøge muligheden for, at passagererne kan gennemchecke bagage til andre flyselskaber.

Tidligere i denne uge offentliggjorde det norske lavprisflyselskab Norwegian resultaterne af en undersøgelse foretaget blandt kommuner og virksomheder i Midt- og Vestjylland. Formålet med undersøgelsen var at få klarhed over, hvad der skulle til, for at de rejsende i højere grad kunne bakke op omkring indenrigsflyruten fra Karup til København.

Udover at de rejsende fra regionen tidligere har haft kritik af tidtabellen og manglende antal frekvenser, har der også været peget på, at den manglende mulighed for at gennemchecke bagage til andre flyselskaber kan virke begrænsende for brug af ruten.

Som en konsekvens af dette havde Norwegian stillet følgende spørgsmål til det midt- og vestjyske erhvervsliv.

“Hvor mange potentielle rejser kan flyttes fra tog og bil såfremt gennemcheckning af bagage til alle flyselskaber er muligt?“

Har udfordret lufthavnene
At lægge dette spørgsmål frem er en modig øvelse af Norwegian. Når man spørger ind til, hvad erhvervslivet ønsker, skal der reelt også være mulighed for at ændre på tingene.

Muligheden for gennemcheckning af bagage til andre flyselskabertilbyder Norwegian nemligikke i dag – hverken i Karup eller andre lufthavne. Men nu har Norwegian indledt drøftelser med lufthavnene i Karup og København om mulighederne for at finde en eller anden form for løsning af bagagehåndteringen fra indenrigs til udenrigs.

“Vi har givet den udfordring til de to lufthavne, om der er noget der kan gøres, for at det bliver lettere at få bagagen med videre pårejsen. Vi har et opfølgningsmøde om dette senerepå måneden,“ forklarer Norwegians danske presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen.

Johan Bisgaard Larsen ønsker ikke på nuværende tidspunkt at komme nærmere ind på de mulige løsninger, men derkangivetvis blivetale om en semi-automatisk gennemcheckning.