Norwegian vinterlukker Aalborg-Paris

Siden oktober måned sidste år har lavprisflyselskabet Norwegian tre gange ugentligt fløjet mellem Aalborg Lufthavn og Paris Orly. Nu lukker ruten foreløbig fra 29. oktober i år, men det er stadig uvist, om den vender tilbage i fartplanen fra foråret 2011.

Det norske lavprisflyselskab Norwegian har igennem de seneste knapt to år satset kraftigt på trafik fra Aalborg Lufthavn. Udover indenrigsruten til København har Norwegian etableret ruter til London, Paris, Málaga, Palma Mallorca og Las Palmas (Gran Canaria).

Men fra vinterfartplanens ikrafttræden den 1. november har Norwegian valgt at lukke ruten til Paris. Dermed bliver sidste afgang i denne omgang fredag den 29. oktober. Ruten har hidtil været opereret med tre ugentlige afgange til Orly-lufthavnen syd for Paris.

Det er endnu uklart, om ruten kommer igen ved sommerfartplanen begyndelse den 28. marts 2011.

Men det er ikke kun på ruten Aalborg-Paris, at Norwegian udviser tilbageholdenhed. Aalborg Lufthavn har på baggrund af tidligere meldinger forventet en 6. daglig frekvens på índenrigsruten til København fra den 1. november. Men denne lader til i første omgang at være opgivet, således at der stadig kun vil være fem daglige afgange på Aalborg-København ruten.

“Det er en misforståelse, at der skulle komme en 6. afgang til København. Vi vil også i vinterfartplanen operere fem daglige afgange fra Aalborg til København,“ siger Norwegians danske presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen til CHECK-IN.dk.