Ny airBaltic-terminal: Mange om budet

Mandag den 16. august udløb fristen for at deltage i arkitekt-konkurrencen om at tegne den nye airBaltic-terminal i Riga Airport. Arkitekter fra 68 lande har ønsket at deltage i konkurrencen, hvor hovedpræmien er 100.000 Euro, mens trøstpræmierne er bunkevis af flybilletter.

Det ekspansive lettiske lavpris-hybridselskab airBaltic er ved at vokse ud af rammerne i Riga Airport. Derfor har selskabet udskrevet en arkitektkonkurrence, der skal skabe en ny stand-alone terminal med en årlig kapacitet på i første omgang 7 – 8 mio. passagerer – og med udvidelsesmuligheder op til 14 mio. passagerer.

Konkurrencen lukkede mandag den 16. august, og på det tidspunkt havde arkitekter fra 68 lande verden over ønsket at deltage i konkurrencen.

Konkurrencen styres af ingeniørvirksomheden Ove Arup and Partners i London, der bl.a. er kendt forat have medvirkettil at opføre operahuset i Sydney. Til det vindende forslag vil der være en kontant pris på 1.000.000 Euro, mens en række andre udvalgte forslag vil kunne opnå gratis flybilletter hos airBaltic som en del af anerkendelsen.

Riga International Airport havde i 2009 lidt mere end 4 mio. passagerer, hvilket samtidig var en vækst på 10,2 % i forhold til året før. Letland er således også det eneste EU-medlemsland, der kunne notere fremgang i luftfartsindustrien i 2009 – vel at mærke, når der skal tælles passagerer og ikke penge!

Foto: Riga Airport står foran en tiltrængt udvidelse.