Markus Ek, ny adm. direktør for SAS Cargo. (Arkivfoto: Apollo)

Ny direktør for SAS Cargo fundet internt

SAS Cargo får ny administrerende direktør, da den globale salgsdirektør for SAS, Markus Ek, fra den 1. august overtager ansvaret i cargoforretningen. Forgængeren havde kun to år i chefstolen.

SAS har udnævnt Markus Ek som ny administrerende direktør for SAS Cargo med tiltrædelse den 1. august. Han kommer fra en stilling som direktør for Global Sales og fungerende leder af Transformation Office i SAS og har været ansat i koncernen siden 2008.

Stillingen som topchef for SAS Cargo blev ledig i januar i år, da den hidtidige direktør Max Knagge fratrådte efter lidt mere end to år på posten. Knagge tiltrådte stillingen den 1. januar 2021, hvor han overtog ansvaret for selskabet efter Leif Rasmussen, der trak sig tilbage efter 38 år i SAS. 

“Jeg er meget glad for, at Markus Ek har accepteret rollen som CEO for SAS Cargo,” siger Kjetil Håbjørg, der er koncerndirektør for Airline Services, og fortsætter:

“Markus har en lang erfaring fra luftfartsindustrien og har en stærk track record hos SAS. Han har været en vigtig del af implementeringen af ​​SAS Forward-planen med succes, samtidig med at han fortsat er SAS’ hovedkontakt til SAS’ nøglekunder, agenter og charterkunder. Jeg er overbevist om, at Markus vil blive en stor leder for denne forretningsenhed og fortsætte med at udvikle sin rolle som en vigtig leverandør af kritisk transportinfrastruktur, globalt såvel som i Skandinavien.”

Vigtig afdeling for virksomheden
SAS Cargo har gennem de seneste 10 år fået en nøglerolle inden for skandinavisk infrastruktur, og selskabet spillede en meget central rolle under COVID-19 gennem transport af medicinsk udstyr, varer og gods over hele verden i en tid, hvor mange af passagerflyene måtte stå på jorden.

Herudover indtager SAS Cargo også en strategisk og førende position inden for digital transformation.

“Jeg er meget spændt og glad for at fortsætte min rejse hos SAS – nu overtager jeg en ny afdeling, som er meget vigtig for vores virksomhed. Cargodivisionen spillede en afgørende rolle under pandemien og har fortsat udvist modstandsdygtighed gennem de sværeste tider, vores industri nogensinde har oplevet. Jeg ser meget frem til denne nye rolle og til at blive en del af SAS Cargo-teamet,” siger Markus Ek.

Siden ansættelsen i SAS i juni 2008 har Markus Ek været omkring mange dele af virksomheden. Han startede som indkøbschef og blev sidenhen leder af koncernindkøb, kommercielle aktiviteter og Flight Operations. Det er også blevet til en periode som chef for charter- og turoperatør salg samt salg til virksomheder og agenter.

Herudover har Markus Ek også prøvet kræfter som chef for strategisk kontraktsalg, og i en periode har han også udfyldt rollen som fungerende marketingdirektør. 

 

Relaterede artikler:

SAS-direktør fratræder efter kun to år på posten

SAS har igangsat luftbro fra Birmingham til Bruxelles

“Uden fragt havde vi ikke haft interkontinentale flyvninger”