Gudny Langgaard, administrerende direktør i Vága Lufthavn fra 2018 til 2019. (Foto: FAE)

Ny direktør i Vágar Lufthavn

Dem 39-årige Gudny Langgaard har afløst Jákup Sverri Kass som direktør i Vágar Lufthavn på Færøerne.

Den 1. maj satte Gudny Langgaard sig til rette i chefstolen i Vágar Lufthavn, der er Færøernes primære livline til omverdenen.

Her har hun taget over efter Jákup Sverri Kass, der efter fem år som direktør for den færøske lufthavn, fratrådte i november sidste år efter gensidig aftale med bestyrelsen.

Gudny Langgaard var en af de 68 ansøgere, der ved ansøgningsfristens udløb den 1. februar, havde valgt at lægge billet ind på stillingen. Blandt de øvrige ansøgere var der også andre færinger, danskere samt nogle udlændinge.

Bestyrelsesformand Kitty May Ellefsen valgt således den 39-årige kvinde, der er uddannet BA i international marketing management fra Bournemouth University samt MBA fra Liverpool University.

Senest kommer Gudny Langgaard fra en stilling som salgs- og marketingchef hos Vodafone Færøerne.

Vil samarbejde med nye flyselskaber
Den nye lufthavnsdirektør tiltræder midt i en brydningstid, hvor SAS sidste forår brød monopolet fra det statslige flyselskab Atlantic Airways, og i 2017 fløj 340.000 passagerer til og fra et samfund på 50.000 indbyggere fordelt på de 18 øer i Nordatlanten.

Passagervæksten i 2017 udgjorde hele 17 procent, hvilket var godt for lufthavnen, men mindre godt for indtjeningen i Atlantic Airways, der kom under pres. Samtidig var det også vanskeligt at absorbere det stigende antal turister på grund af relativt begrænset overnatningskapacitet.

Det lader til, at vækststrategien skal fortsætte. Gudny Langgaard har i forbindelse med sin ansættelse udtalt, at hun er åben for et samarbejde med andre flyselskaber, der også ønsker at benytte Vágar Lufthavn.

En af de første opgaver bliver i øvrigt at vurdere, hvorvidt der er grundlag for at udbygge den nuværende passagerterminal, der blot er fire år gammel. Hvis passagertallet fortsætter med at vokse, vil terminalen i løbet af ganske få år vise sig at være for lille.

 

Relaterede artikler:

Mange vil være færøsk lufthavnschef

Lufthavnsdirektør er fratrådt

Konkurrence på CPH-rute sikrede færøsk rekordår