En Bombardier Dash 8-Q400 fra det norske flyselskab Widerøe. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Widerøe øger igen på rute til Færøerne

For anden gang udvider norske Widerøe antallet af afgange fra Bergen til Færøerne. Ruten blev etableret i september sidste år og har vist sig at være en succes.

Widerøe åbnede 3. september 2021 en ny rute mellem Bergen Lufthavn og Vágar Lufthavn på Færøerne, da selskabet ønskede at styrke gamle bånd, fælles historie og voksende relationer.

Nu er det norske flyselskab klar med endnu flere afgange til øgruppen i Nordatlanten. Således oplyser Widerøe, at det tilføjer en tirsdagsafgang, så der fremover er fem ugentlige afgange fra Bergen til Vágar. Ruten blev sidste år åbnet med to afgange om ugen, og senere blev antal ugentlige flyvninger øget til fire.

Første tirsdagsflyvning blev udført tirsdag 30. august, og Widerøe beskrev den forestående flyvning sådan her: ’Klokken kvart over to i eftermiddag flyver kaptajn Jensen og styrmand Christensen over Norskehavet, hvor vikingerne rejste med passagerer til Færøerne’.

Rejsende kommer fra hele Norge
Flyvningerne mellem Bergen og Vágar foretages med fly af typen Bombardier Dash 8-Q400 med plads til 78 passagerer. Turen mellem de to byer tager cirka en time og 20 minutter, og der flyves på mandage, tirsdage, onsdage, fredage og søndage.

Widerøe oplyser, at rejsende på ruten kommer fra hele Norge – fra Tromsø, Oslo og det vestlige Norge. Og den anden vej er der blandt andet besøgende til Bergen.

’Der er mange muligheder for rejsende, der gerne vil opleve Færøerne, Vestlandet eller Norge uden at skulle holde mange fridage. Derudover giver de hyppige frekvenser flere valgmuligheder for forretningsrejsende og besætningsskift for olie- og offshore-ansatte,’ lyder det fra Widerøe.

Det norske flyselskab fortæller, at det gennem en rum tid har opbygget Bergen Lufthavn som et knudepunkt for sine ruter både internationalt og indenrigs i Norge.

Tre flyselskaber i Vágar Lufthavn
Widerøe er det eneste flyselskab på ruten mellem Bergen og Vágar. Det færøske flyselskab Atlantic Airways fløj imidlertid på ruten med Airbus A320 frem til coronapandemien, men den er ikke vendt tilbage siden. I stedet åbnede Atlantic Airways en rute 16. juni 2021 til Oslo, som er selskabets eneste nuværende rute til Norge.

Da Widerøe gik ind på ruten fra Bergen til Vágar sidste år, blev det samtidig det tredje flyselskab, der fløj på fast rutebasis til Færøerne. De to eksisterende flyselskaber var Atlantic Airways og SAS, der begge flyver mellem København og Vágar, ligesom Atlantic Airways har en række andre ruter til andre europæiske destinationer.

Atlantic Airways havde i mange år været det eneste flyselskab i Vágar, men i slutningen af marts 2017 begyndte SAS at flyve til lufthavnen. Og nu er der altså tre flyselskaber at betjene i den lille lufthavn på øen Vágar.

 

Relaterede artikler:

Ny operatør til Færøerne

Vágar Lufthavn på 108 procent af 2019-niveauet

FarCargo-direktør har ambitiøse planer