LOT Boeing 787-fly (Foto: LOT)

Ny hurtig forbindelse mellem Europa og Sydkorea

LOT’s nye rute fra Warszawa til Seoul gør det muligt at rejse mellem CPH og Koreas hovedstad på under 14 timer.

Til oktober får rejsende mellem Europa og Sydkorea endnu mere at vælge imellem. Det sker når Star Alliance-medlemmet LOT Polish Airlines åbner sin nye rute mellem Warszawa og Sydkoreas hovedstad Seoul.

Ruten vil blive betjent med Boeing 787 Dreamliner-fly tre gange om ugen. Fra Warszawa Chopin-lufthavnen mandag, onsdag og lørdag. Retur fra Seoul Incheon-lufthavnen tirsdag, torsdag og søndag.

Afgangs- og ankomsttiderne i Warszawa er lagt så der er mindre end to timers transfertid mellem fly til/fra de fleste af LOT’s europæiske destinationer og flyet til Seoul. Kommer man eksempelvis fra København, så er der kun en time og 45 minutters transfertid i Warszawa, hvorfra flyet til Seoul afgår kl. 14.40 med ankomst i Sydkorea kl. 09.20 næste dag. Det giver en samlet rejsetid fra Københavns Lufthavn til Seoul Incheon på 13 timer og 45 minutter.

Den anden vej er der kun 55 minutter mellem flyet fra Seoul ankommer til flyet til København afgår. Den samlede rejsetid mellem Seoul og Københavns Lufthavn bliver på 15 timer. Feederforbindelsen til og fra København betjenes med Embraer E175 regionale jetfly.

Niende europæiske selskab
Seoul er nummer fire på Københavns Lufthavns liste over uservicerede interkontinentale ruter, i det mere end 35.000 passagerer i 2015 rejste mellem CPH og Seoul med flyskifte i en eller flere lufthavne undervejs.

Med den nye rute bliver LOT Polish Airlines det niende europæiske selskab med forbindelse til Seoul Incheon og det 11. selskab, når man medregner de to koreanske selskaber Asiana og Korean Air. Sidstnævnte er ikke overraskende det selskab med flest ruter mellem Seoul og Europa. Hele tretten ruter, hvis man tæller en sommercharterrute til Barcelona med.

Blandt vennerne i Star Alliance er det kun Lufthansa, Turkish Airlines og Asiana, der i dag flyver mellem Seoul og Europa, hvis man medregner Istanbuls Atatürk-lufthavn, der ligger på den europæiske side af Bosporusstrædet.

Seoul Incheon-lufthavnen havde i 2015 knap 50 mio. passagerer og er flere gange blevet kåret som verdens reneste lufthavn. Den blev taget i brug i 2001 og har blandt andet en golfbane, en skøjtehal, et kasino, indendørs haver og et museum for koreansk kultur.

 

Relaterede artikler:

LOT åbner op til fem nye langdistanceruter

​LOT på vej på storindkøb