CPH's kommercielle direktør Peter Krogsgaard. Foto: CPH

Ny kommerciel direktør i CPH

Københavns Lufthavn henter it-direktør ind på posten som kommerciel direktør. Et job der blev ledigt, da Carsten Nørland forlod CPH tidligere i år.

Københavns Lufthavn har hentet sin nye kommercielle direktør uden for luftfartsbranchen. Valget er nemlig faldet på 45-årige Peter Krogsgaard, der kommer fra en stilling som Managing Director for it-virksomheden Fujitsu i Danmark og Norge.

Peter Krogsgaard tiltræder 1. september og afløser Carsten Nørland, der forlod lufthavnen i slutningen af marts for at blive direktør for bryggerikoncernen Royal Unibrew.

I forbindelse med ansættelsen skiftes stillingsbetegnelsen fra salgs- og markedsdirektør til kommerciel direktør. Arbejdsopgaverne er dog de samme som dem Carsten Nørland varetog.

Stærke resultater
Peter Krogsgaard får således ansvaret for salg og markedsføring af såvel lufthavnens kommercielle forretning som af den aeronautiske afdeling. Både butikker, restauranter og ruteudvikling er således under den kommercielle direktørs vinger.

”Vi følger en klar vækststrategi, der skal udbygge vores position som Nordeuropas foretrukne hub. Attraktive tilbud til flyselskaber og rejsende, samt forsat udvikling af e-commerceer afgørende i konkurrencen med andre europæiske lufthavne. Jeg glæder mig til samarbejdet med Peter Krogsgaard, og jeg er sikker på, at han kan bringe os videre på den strategiske rejse, der allerede er godt begyndt. Peter har en lang række af stærke resultater bag sig,” siger Københavns Lufthavns administrerende direktør Thomas Woldbye.

”CPH spiller en afgørende rolle for hele Danmark, og er en virksomhed som mange danskere, med rette, er stolte over. Jeg glæder mig til at blive en del af lederteamet og være med til at udvikle CPH med ekstraordinære kundeoplevelser og stærk kommerciel succes,” siger Peter Krogsgaard.

De seneste 15 år har Peter Krogsgaard haft en række ledelsesposter i forskellige virksomheder indenfor it- og telekommunikationsområdet, herunder Fujitsu, Teliasonera, HI3G, Nokia og Orange. Han har en MBA Executive fra AVT Business School.