Ny nordisk rute til Portland i USA

Icelandair tilføjer i maj måned næste år sin 14. destination i Nordamerika. Det er Portland i staten Oregon, hvortil det islandske flyselskab vil flyve til to gange om ugen.

Icelandair fortsætter sin ekspansion på det nordamerikanske marked. Således åbner det islandske flyselskab den 19. maj 2015 en ny rute til Portland i staten Oregon på den amerikanske vestkyst.

I første omgang bliver ruten lagt op som sæsonrute med to ugentlige afgange på tirsdage og torsdage fra 19. maj og frem til den 20. oktober.

Med Portland-ruten får Icelandair tre destinationer på den nordamerikanske vestkyst, idet selskab allerede flyver til Seattle i USA samt til Vancouver i Canada, som blev etableret som ny sæsonrute i foråret 2014.

“De seneste seks år har været meget positive for Icelandair, og vi sigter mod at fortsætte ad samme spor i 2015. Vi vil fortsætte med at styrke vores position på det internationale marked mellem Nordamerika og Europa med større flykapacitet, nye gateways og flere fly end i noget foregående år. Med udsigt til at forretnings- og fritidsrejser til Island kommer til at stige yderligere, vil vores omfattende rutenet give passagererne en uovertruffen mulighed, og vi er meget glade for at indlede samarbejdet med Portland, som bliver en vigtig del af den fortsatte succes,“ siger Birker Hólm Gudnason, der er administrerende direktør hos Icelandair.

Flere destinationer end Norwegian og SAS
Portland er en by med lidt flere end 600.000 indbyggere, og i byen og omegnen af byen residerer virksomheder som Nike, Intel og Columbia Sportswear Company.

Ifølge Icelandair er Portland flere gange valgt som USA´s bedste by at bo i, mens dette års nye destination, Vancouver, tidligere har fået titlen som verdens bedste og smukkeste by.

I Icelandairs nuværende rutenetværk indgår 39 destinationer, hvoraf de 13 ligger i Nordamerika. Der er tale om Boston, Washington D.C., New York (Newark og J.F. Kennedy), Orlando, Minneapolis/St. Paul, Denver, Seattle, Anchorage samt Toronto, Halifax, Vancouver og Edmonton i Canada.

Til sammenligning flyver SAS og Norwegian sammenlagt til ni lufthavne i USA. Hos SAS er det New York (Newark), Washington D.C., Chicago og San Francisco, der er en del af ruteprogrammet, mens Norwegian har New York (J.F. Kennedy), Los Angeles, Fort Lauderdale, Orlando og Oakland som selskabets nordamerikanske destinationer.