Eindhoven Airport.

Ny rute fra Aarhus Lufthavn til Holland

Aarhus Lufthavn får fra slutningen af oktober måned en rute til Holland med tre ugentlige afgange.

Ryanair er i gang med en omfattende ruteekspansion, hvor det irske lavprisflyselskab indtil videre har lanceret 144 nye ruter til det kommende vintertrafikprogram 2016/17. Men selskabet er tilsyneladende ikke i mål endnu med de nye rutelanceringer.

Således har Ryanair netop offentliggjort nye ruter fra Amsterdam og Eindhoven fra efteråret 2016, og en af disse ruter går til Aarhus Lufthavn. Fra slutningen af oktober måned vil det irske lavprisflyselskab flyve tre gange ugentligt fra Eindhoven til Aarhus Lufthavn.

“Vi er glade for at lancere vores nye vintertrafikprogram for Holland med 45 ruter fra tre lufthavne, herunder en ny Amsterdam-rute til Málaga, samt ni nye ruter fra Eindhoven til Aarhus, Edinburgh, Milano, Oradea, Prag, Rabat, Tanger, Thessaloniki og Valencia, som samlet skal skabe 3,5 millioner passagerer om året og understøtte 2.600 arbejdspladser i Amsterdam, Eindhoven og Maastricht,” siger koncernchef Michael O´Leary fra Ryanair.

To nye Ryanair-ruter
Dermed får Aarhus Lufthavn foreløbigt to nye Ryanair-ruter, når der tages hul på det kommende vintertrafikprogram. I forvejen har Ryanair allerede lanceret en ny rute fra Gdansk til Aarhus, ligesom selskabet i dag flyver fra London-Stansted til den østjyske lufthavn.

“Vi arbejder tæt sammen med Ryanair og glæder os over alle nye ruter, som de kan åbne herfra. Vi har et stort marked, og Aarhus er ligesom Eindhoven et befolkningsrigt område, og derfor giver det naturligvis mening for Ryanair at forbinde de to områder,” siger administrerede direktør Peter Høgsberg fra Aarhus Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Tidligere har Aarhus Lufthavn været oppe på lidt mere end en håndfuld ruter med Ryanair. Således har Alicante, Girona-Barcelona, Palma de Mallorca, Málaga og Oslo-Rygge historisk også været en del af rutekortet. At Aarhus Lufthavn pludselig har fået et comeback hos Ryanair skyldes ifølge lufthavnsdirektøren flere ting.

“Det ene element er, at vi har besluttet at lufthavnen bliver liggende, hvor den altid har ligget. Samtidig har vi altid haft et godt samarbejde med Ryanair, og de lukninger der har været skyldes, at Ryanair har ændret deres overordnede strategi. Dengang røg de sekundære lufthavne, da de gik ind i hovedlufthavnene. De ser i dag et marked, der ligger i Østjylland som et godt marked for dem. Vi er det område i Vestdannmark, der har det bedste optageområde, når man tager kvaliteten i betragtning. Det ved man godt hos flyselskaberne,” lyder det fra Peter Høgsberg.

Ryanair har yderligere annonceret en ny rute fra London-Stansted til Aalborg, fra Berlin-Schönefeld til Billund samt to nye ruter fra Liverpool og Sevilla til Københavns Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Ryanair åbner ny rute fra Aarhus Lufthavn

København får igen Liverpool-rute

Ny Ryanair-rute fra København til Sevilla

Ryanair kommer til Aalborg Lufthavn

Billund Lufthavn får lavprisrute til Berlin