Ny rute til Vancouver åbner i dag

I dag åbner Icelandair sin 13. rute fra Keflavik-lufthavnen til Nordamerika. Destinationen er denne gang Vancouver på den canadiske vestkyst.

Hidtil har flypassagerer rejst til Vancouver i Canada via London, Amsterdam eller Frankfurt, men fra den 13. maj er det muligt at vælge en helt anden rejserute.

I dag åbner det islandske flyselskab Icelandair nemlig en rute mellem Keflavik og den smukke canadiske storby. Ruten er i første omgang en sæsonrute med to ugentlige afgange på tirsdage og søndage frem til den 13. oktober.

Ifølge Icelandair er Vancouver den fjerdestørste by i Canada med 2,3 mio. indbyggere. Byen, der ligger i provinsen Britisk Columbia, er flere gange kåret som verdens smukkeste by på grund af beliggenheden med Georgia-strædet på den ene side og de massive bjergformationer på den anden side af byen.

Icelandair åbnede for et par år siden en rute fra Keflavik til Seattle, der ligger blot et par hundrede kilometer længere sydpå. Ruten er blevet en succes blandt andet på baggrund af, at SAS ikke længere flyver fra København til Seattle.

Icelandair benytter udelukkende Boeing 757-200 på hele sit rutenet, så det er således ikke et widebody-fly, der skal bringe passagererne frem til destinationen på 12 timer og 50 minutter fra København. Til gengæld får man mulighed for at strække benene på Island, hvor der er flyskifte og derfra blot syv timer og en halv time til den canadiske vestkyst.

Nogle vælger endda at benytte lejligheden til at tilbringe flere dage på vulkanøen i Nordatlanten. Uden tillæg i flybillettens pris er det muligt at tilbringe op til syv dage på Island.

82 ugentlige flyvninger til Nordamerika
Vancouver er den 13 nordamerikanske destination, som Icelandair kan føje til rutekortet. Det islandske flyselskab flyver til både John F. Kennedy Airport og Newark Airport ved New York. Herudover er Boston og Washington D.C de øvrige østkystdestinationer.

På vestkysten er der Seattle og Anchorage, mens Denver er destinationen i det sydvestlige USA. Minneapolis/St. Paul i midten tager også imod Icelandairs fly, mens Orlando i Florida er solskinsdestinationen i Guds eget land.

De fire canadiske destinationer er udover Vancouver henholdsvis Halifax, Toronto og Edmonton, hvor de to sidste er helårsdestinationer.

Icelandairs fartplan for 2014 er den mest ambitiøse nogensinde. Der er 82 ugentlige flyvninger til Nordamerika, hvilket for alvor manifesterer Icelandair og lufthavnen i Keflavik som et vigtigt knudepunkt i flytrafikken mellem Nordeuropa og Nordamerika.

Positionen som en betydningsfuld transferlufthavn for USA-trafikken er blandt andet opstået som følge af, at flyruterne fra Nordeuropa til USA afvikles via en luftkorridor, der går tæt på Island. Derfor er det et naturligt sted at skifte fly, da det ligger på den direkte rejserute.