Ny service til ledige i rejse- og luftfartsbranchen

TravelRecruiter er navnet på en ny service fra Travelmedia Nordic, hvor ledige i rejse- og luftfartsbranchen kan tilmelde sig en CV-bank, som virksomhederne kan få adgang til at søge i.

Siden COVID-19-pandemien brød ud, har et stort antal ansatte i den danske rejse- og luftfartsbranche mistet deres job som følge af de nødvendige nedskæringer i kølvandet på lukkede grænser og restriktive rejsevejledninger.

Derfor er der lige nu tusindvis af ledige i branchen, og en del af dem har været beskæftiget med rejser og luftfart i rigtig mange år. Derfor kan det for mange være svært frivilligt at give slip på en branche, der har været en del af deres liv og identitet. Det kan for nogle blive nødvendigt, mens andre bevarer håbet om at kunne komme tilbage til rejse- og luftfartsbranchen inden for et overskueligt tidsrum.

Den sidstnævnte gruppe kan vælge at gøre bruge af en ny service, som Travelmedia Nordic har etableret. Her vil det være muligt for jobsøgende inden for branchen at gemme sit CV og andre oplysninger i en CV-bank, der er en del af TravelRecruiter, som tjenesten hedder.

“Vore fagmedier har gennem årtier været en vigtig jobmarkedsplads for branchen, men lige nu er der ikke mange jobtilbud. Det tror vi ændrer sig, når genopretningen efter COVID-19 tager fart, og her kan en CV-bank med profiler fra hundredvis af ledige i rejse- og luftfartsbranchen blive en genvej for virksomhederne til at rekruttere hurtigt og effektivt,” siger direktør og redaktør Ole Kirchert Christensen fra Travelmedia Nordic, der udgiver både CHECK-IN.DK og STANDBY.DK.

Muligt at parkere sit CV
For jobsøgerne er det gratis at benytte den nye service, og når CV-banken kommer op på en kritisk masse, vil virksomhederne i løbet af første kvartal af 2021 kunne købe sig adgang til at søge blandt de mange attraktive profiler med ledige, der har stor erfaring fra luftfartsselskaber, lufthavne, rejsebureauer, hoteller og turismevirksomheder.

Herudover vil jobsøgerne, så længe de er aktive i CV-banken, få tilsendt en mail, hver gang der er indrykket en ledig stilling på CHECK-IN.dk eller STANDBY.DK, som svarer til de interesseområder, der er angivet i den jobsøgendes profil.

Det er således muligt at “parkere” sit CV hos TravelRecruiter, så det er muligt at fastholde kontakten til branchen, mens man venter på, at der atter bliver behov for at rekruttere ude i virksomhederne.

“Den aktuelle krise er ikke vedvarende, og i løbet af 2021 forventer vi, at branchen atter får brug for arbejdskraft, selvom det i begyndelsen ikke bliver på samme niveau som tidligere. Men afhængig af, hvor effektiv vaccinen bliver, og hvor hurtigt den bliver udrullet i Danmark og andre lande, så kan der muligvis opstå en ‘ketchup-effekt’, hvor normale rekrutteringsprocesser kan blive sat ud af spil,” vurderer Ole Kirchert Christensen.

TravelRecruiter er udviklet med afsæt i det velkendte eRekrutteringsystem HR Manager by Talentech, der er Nordens førende leverandør af HR- og rekrutteringssystemer.

 

Relaterede artikler:

Vi styrker identiteten over for branchen

Coronakrisen får større fokus

Rejsemedier i fusion