Ny ventetids-skiltning i CPH

Københavns Lufthavn har ændret skiltningen om forventet ventetid i sin udskældte sikkerhedskontrol og sat mere måleudstyr op.

Københavns Lufthavn har onsdag taget en ny skiltning om den forventede ventetid i lufthavnens sikkerhedskontrol i brug landside i terminalerne. Den nye skiltning skal sammen med mere måleudstyr gerne give passagererne et mere retvisende billede af hvor lang tid de skal vente.

Lufthavnen har én central sikkerhedskontrol med 20 spor, som det er muligt at komme til fra to sider. Enten fra Terminal 2 eller fra Terminal 3 ad gange på første sal. I terminalerne og på vejen hen til sikkerhedskontrollen hænger skilte, der oplyser passagererne om den forventede ventetid.

Indtil i går har skiltene kun vist ét tal, som har været den gennemsnitlige ventetid i minutter for begge de to adgange til sikkerhedskontrollen. Så når charterrejsende og rejsende med lavprisselskaber har dannet lang kø på balkonen i Terminal 2, så har det i negativ retning påvirket hvilken forventet ventetid SAS-passagererne fra Terminal 3 har fået oplyst på skiltene. Omvendt så har passagererne på balkonen i Terminal 2 ofte fået et urealistisk positivt billede af den forventede ventetid, så en forventet ventetid på 15 minutter har vist sig at være 29 minutter eller mere i virkelighedens verden. Det har i stigende grad medført, at passagerer ikke har nået deres fly.

Køerne i CPH har flere gange henover sommeren snoet sig helt ned på gulvet i Terminal 2. Privatfoto.

Køerne i CPH har flere gange henover sommeren snoet sig helt ned på gulvet i Terminal 2. Privatfoto.

Nu har lufthavnen hængt nye skilte op, som oplyser om ventetiderne separat afhængig af hvilken side man kommer fra. På den måde kan passagererne bedre danne sig et overblik over hvor lang tid de skal vente.

Ikke afspejlet virkeligheden
Samtidig har lufthavnen sat mere måleudstyr op, så man også registrerer passagererne, når køerne er rigtig lange. En medvirkende årsag til at den oplyste forventede ventetid ofte ikke har afspejlet virkeligheden i lufthavnens omdiskuterede sikkerhedskontrol, er, at man kun har registreret køerne ud til et vist punkt fra sikkerhedskontrollen. Når køerne kom forbi det punkt, så blev det ikke afspejlet i oplysningen om den forventede ventetid.

Henover sommeren har køer hele vejen hen ad balkonen på første sal i Terminal 2 været et dagligt fænomen. Og i nogle tilfælde har køerne gået tilbage ad balkonen mod sikkerhedskontrollen og ned ad rulletrapperne til gulvet i Terminal 2.

 

 

Relaterede artikler:

CPH retter op på fejlagtige tidsmålinger

CPH ændrer målemetode i sikkerhedskontrollen