(Foto: Sparrow Aviation)

Nye aktører til populære indenrigsruter

Både i Sverige og Finland er to virtuelle lavprisflyselskaber på vej til at gå i flæsket på de store spillere på veletablerede indenrigsruter.

I al stilhed har det svenske virtuelle flyselskab Flyglinjen Kristianstad AB lanceret sit nye brand Sparrow Aviation, der skal sælge lavprisrejser på en ny indenrigsrute i Sverige mellem de to city-lufthavne i Göteborg og Stockholm.

Ruten starter den 18. august mellem Göteborg City Airport og lufthavnen i Stockholm Bromma med op til seks daglige afgange i hver retning med i alt 32 ugentlige rundture. Ruten skal flyves med en lejet Embraer ERJ145 med plads til 49 passagerer fra BMI Regional.

Selvom der i dag ikke findes en rute mellem Göteborg City og Stockholm Bromma kommer Sparrow Aviation alligevel til at flyve i nær konkurrence med både SAS og Norwegian, der flyver mellem de to nærliggende lufthavne, Göteborg Landvetter og Stockholm-Arlanda, imens Malmö Aviation flyver mellem Landvetter-lufthavnen og Stockholm Bromma.

Flyglinjen Kristianstad AB er et datterselskab af Flyglinjen, som blev lanceret efter Skyways’ konkurs i 2012. Første rute var genoplivningen af Skyways-ruten mellem Kristianstad og Stockholm, hvilket blev gennemført med en gammel Fokker F50. Idet selskabet ikke har egen licens til at drive luftfart, blev det polske flyselskab Sky Taxi dengang hevet ind til at flyve ruten. I maj 2013 fik selskabet nye ejere i form af Havossar Holding AB. I august måned samme år blev BMI Regional operatør for selskabet med et af sine Embraer-fly.

Finnerne vil også konkurrere
På den anden side af den Botniske Bugt er der også optakt til, at naboerne i Finland får en operatør mere ind på den store indenrigsrute mellem Helsinki og Oulu. Her er det det virtuelle flyselskab Snowbird Airlines, der vil flyve en daglig rundtur på torsdage og søndage i forbindelse med selskabets seneste satsning Oulu – Helsinki – Malaga. Selskabet vil her sælge indenrigsflyvningen som en separat strækning.

Snowbird Airlines har været under vejs siden januar 2013, og fra først at ville flyve charter har selskabet nu bevæget sig ind på markedet for ruteflyvning med udgangspunkt i Lapland og senest Oulu.

Snowbird er senest kommet i karambolage med den finske rejselovgivning og konkurrencemyndighederne. Selskabet er blevet pålagt som rejsearrangør at være indskrevet i rejseagent-registeret, hvor selskabet kræves at stille en økonomisk garanti overfor kunderne på forudbetalte rejser og flyvninger. Selskabet har dog fået lov til at fortsætte salget, da selskabet har anket afgørelsen fra konkurrencemyndighederne.

Foto: Sparrow Aviation