Nye datoer for Dreamlineren

Tilbage i 2005 bestilte LOT Polish Airlines syv eksemplarer af det nye Boeing 787 Dreamliner-fly. I begyndelsen af 2007 blev endnu et fly tilføjet ordrebogen hos Boeing med forventning om levering i 2008. Men nu har LOT Polish Airlines fået første levering bekræftet til april 2012, hvilket svarer til næsten fire års forsinkelse.

Det stærkt forsinkede nye langdistancefly 787 Dreamlinerfra flyproducenten Boeing har skabt store problemer for mange luftfartsselskaber, der har måttet foretage omdisponering af flådeprogrammerne efterhånden som forsinkelserne er blevet kendt.

Men nu lader det til, at Boeing igen har fundet den rette kurs med Dreamliner-lanceringen, således at det første fly stadig i 2011 vil kunne leveres til All Nippon Airways, der er officiel “launch carrier“ på det nye langdistancefly.

Udover All Nippon Airways er det Continental, Japan Air Lines, LAN Airlines og Royal Air Maroc, der er udset til at modtage fly i indeværende år. Det var polske LOT også, men nu er leveringstidspunktet for første Dreamliner-fly officielt blevet flyttet til april måned 2012. Det skriver LOT i en pressemeddelelse.

Udover første levering i april måned næste år vil LOT få leveret yderligere fire Dreamliners fra august til november måned, således at flåden består af i alt fem helt nye Boeing 787-8 fly inden udgangen af næste år.

LOT har hidtil anvendt Boeing 767-300ER på selskabets langdistanceruter. Selskabet har i alt seks Boeing 767 fly i drift i øjeblikket. Med den nye bekræftelse fra Boeing vil LOT kunne fortsætte planerne om en flådefornyelse, der vil betyde, at ruterne til Nordamerika kan fortsætte, mens selskabetkan forfølge planerne om ekspansion i rutenetværket til Asien.

Det polske luftfartsselskab har i dag ruter fra Warszawa til Chicago, New York og Toronto, mens selskabet i november måned sidste år åbnede påruten mellem Warszawzaog Hanoi i Vietnam.