Nye fly på vej til British Airways

I løbet af de kommende 12 måneder vil British Airways få leveret nye fly. Det er blandt andet Boeing 787 Dreamliner og Airbus A380, der kommer ind i det britiske flyselskabs flåde.

Året 2013 bliver imødeset af British Airways med stor forventning. Her vil det britiske flyselskabfå leveret de første af en række nye fly, der skal sikre en bedre driftsøkonomi og en forbedret passagerkomfort.

Første skridt bliver taget i maj måned næste år. Her vil British Airways få leveret sit første Boeing 787-800 Dreamliner fly. Et fly som er bestilt i otte eksemplarer med Union Jack på halensamt yderligere 16 af typen 787-900. Leveringstidspunktetblev ifølge Flightglobal bekræftet afdet britiske flyselskabs CEO, Ketih Williams, ved en tale i Aviation Club i London i sidste uge. I løbet af 2013 vil i alt fire Dreamliners blive indfaset hos British Airways.

Men der er andet og mere på vej. I juli leveres det første Airbus A380-800 fly til British Airways efterfulgt af yderligere to fly i september og november. Det er de første af i alt 12 eksemplarer af megajumboen, som British Airways har bestilt.

I vintertrafikprogrammet 2013
Airbus A380-flyene vil blive sat ind pånogle af de ruter, der i dag betjenes med Boeing 747-400 flyene. British Airways har tidligere afsløret, at New York, Beijing, Hong Kong og Singapore vil blive de første destinationer, som den store 525-sæders megajumbo vilflyve til fra London-Heathrow.

Ifølge Keith Williams skal Dreamlineren derimod anvendes til at etablere nye ruter til fjernere rejsemål, hvor flyets rækkevidde og suveræne driftsøkonomi vil kunne gøre det rentabelt.

“Vi forventer, at begge flytyper vil være at finde i vintertrafikprogrammet 2013/14,“ sagde Keith Williams på mødet i Aviation Club.

Udover ordren på de omtalte flytyper, har British Airways også en igangværende ordre på levering af de sidste fire Boeing 777-300ER fly i en samlet serie på i alt 10 fly.

British Airways opererer i dag 243 fly, hvor alene 55 er af typen Boeing 747-400. Det gør det britiske flyselskab til verdens største operatør af den klassiske jumbojet.