Nye latinamerikanske onestop-destinationer fra CPH

Når Iberia Express i begyndelsen af marts indsætter en ny morgenafgang mellem København og Madrid, vil det skabe transferforbindelser til 14 latinamerikanske destinationer.

Onsdag den 5. marts åbner Iberia op til nye flyforbindelser fra Københavns Lufthavn via Madrid til Latinamerika. Det sker i forbindelse med etablering to ugentlige morgenflyvninger til Madrid, således at det vil være muligt at flyve videre til 14 latinamerikanske destinationer omkring middagstid.

De nye morgenflyvninger opereret af datterselskabet Iberia Express kommer til at afgå kl. 06.30 fra Københavns Lufthavn med ankomst i den spanske hovedstadslufthavn kl. 09.50. Flyet fra København ankommer i T4 i Barajas-lufthavnen, hvorfra der er direkte flyvninger til 14 destinationer på den anden side af Atlanten.

De to ugentlige afgange på onsdage og fredag har returflyvning fra Madrid til København kl. 19.50 med ankomst i CPH kl. 23.05. I forvejen flyver Iberia dagligt kl. 15.50 fra København til Madrid og kommer således op på ni ugentlige afgange.

Udover de ni ugentlige afgange vil Iberia også være det eneste flyselskab på ruten, der kan tilbyde et ordinært Business Class-produkt på Airbus A320-flyene. SAS og Norwegian flyver også mellem København og Madrid, men her er det ikke muligt at rejse på Business Class.

For at markere den nye morgenafgang markedsfører Iberia i øjeblikket særligt billige flybilletter til fire latinamerikanske destinationer. Vil kan besøge Brasilien kan Iberia lige nu tilbyde en returbillet fra København til Sao Paulo fra 4.554 kroner, mens Rio de Janeiro er inden for rækkevidde for 4.666 kroner. Lidt dyrere bliver det til den argentinske hovedstad Buenos Aires med en billetpris fra 5.446 kroner, mens Santiago de Chile er tilgængelig for 9.065 kroner.

Effektiv T4-terminal
Iberia har sammen med Barajas-lufthavnen gennemført mange serviceforbedringer igennem de senere år. Det betød også, at T4 for nylig blev bedømt som den tredjebedste terminal i verden i den anerkendte Skytrax-undersøgelse.

I T4 har man satset markant på at skabe effektive transferforbindelser, og det kræver, at punktligheden følger med. Således var Iberia blandt de mest punktlige flyselskaber i verden i december måned, idet 88,1 procent af flyvningerne i FlightStats-målingen ankom til tiden, hvilket vil sige inden for 15 minutter. Her var Iberia dog begunstiget af, at de nordeuropæiske flyselskaber, der traditionelt ligger højt i punktlighedsmålingerne, blev ramt af vintervejret.

Iberia flyver til 90 destinationer i flere end 35 lande og er i dag det markedsledende flyselskab mellem Europa og Latinamerika. Sammen med datterselskaberne Iberia Express og Iberia Regional/Air Nostrum gennemføres 600 flyvninger per dag med en flåde på 128 fly.