Nye Lufthansa-strejker tirsdag og onsdag

Nye pilotstrejker venter hos Lufthansa i morgen og på onsdag. Indtil videre har den tyske pilotstrejke ramt 345.000 passagerer.

Omkring 345.000 flypassagerer blev i sidste uge ramt af pilotstrejken hos Lufthansa, der omfattede i alt 2.755 aflyste flyvninger. Men der er nye strejkedage på vej, da det ikke er lykkedes parterne at komme hinanden nærmere trods et nyt udspil fra Lufthansa. Derfor har piloternes fagforening, Vereinigung Cockpit, varslet nye strejker.

I morgen vil de tyske indenrigsruter samt de europæiske kort- og mellemdistanceflyvninger blive ramt af en strejke fra kl. 00:01 til kl. 23:59. Og på onsdag fra kl. 00:01 til kl. 23:59 er det samtlige Lufthansa-ruter, der vil blive ramt af piloternes strejker. Dermed vil over en halv million rejsende have været offer for aflysningerne, når onsdagen er forbi.

“På trods af et møde i dag (søndag, red.) indkaldt med kort varsel er der ingen aftale på plads i lønspørgsmålet. Der er stadig ikke præsenteret et forhandlingsbart tilbud fra Lufthansa om lønningerne til piloterne, så vi bliver nødt til at videreføre arbejdskampen. Det er fuldkommen uforståeligt, at en overenskomstpartner stadig kategorisk nægter i det mindste at give et tilbud, som man kan forhandle ud fra,” siger Jörg Handwerg, der bestyrelsesmedlem i Vereinigung Cockpit.

Optrapning af konflikten
Hos Lufthansa er der skuffelse at spore, efter at piloternes fagforening ikke ville fortsætte søndagens korte drøftelser. Lufthansa kalder det for en optrapning af konflikten, at Vereinigung Cockpit straks beslutter sig for nye strejker.

“Vereinigung Cockpit har stillet krav, som langt overstiger hvad eksempelvis andre faggrupper har forlangt. Det er ikke acceptabelt,” lyder det i en pressemeddelelse fra Lufthansa.

Det forventes, at Lufthansa mandag kl. 12.00 vil offentliggøre nødtrafikprogrammet for de kommende dage.

Som sædvanligt er det kun flyvninger, der udgår fra Tyskland i strejkeperioden, der vil være omfattet. Datterselskaberne Eurowings, Germanwings, SWISS, Austrian Airlines, Air Dolomiti og Brussels Airlines vil ikke være en del af strejkerne.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa aflyser langruter lørdag

Lufthansa-strejke fortsætter fredag

Lufthansa-piloter forlænger strejken

Lufthansa-piloter i 24-timers strejke

Lufthansa-piloter varsler strejker