Nye SAS-bagageregler for skiudstyr

Den 1. oktober trådte nye bagageregler i kraft hos SAS. De nye regler omfatter også skiudstyr, hvor der fremover vil være en vægtbegrænsning frem for antalsbegrænsning. Men man skal være opmærksom på flytypen for at sikre sig, at skiene kommer med ombord.

På de fleste SAS-ruter kan der medbringes et par ski, et par skistave og tilhørende støvler, når selskabet er valgt som transportør til en skiferie. Med de nye bagageregler hos SAS vil det fremover være muligt at medbringe flere par ski pr. indchecket rejsende.

SAS har valgt at sætte en vægtgrænse på 12 kg. pr.skipose, men til gengæld har den rejsende mulighed for at komme flere par ski i samme pose, sålænge vægtgrænsen ikke overskrides. Skulle vægten blive større end 12 kg. betales der et fast gebyr på 150 kr. ved indenrigsrejser, 225 indenfor Europa samt 300 kr. for interkontinetale rejser. Gebyret er pr. enkeltrejse.

De nævnte regler er gældende for SAS-rutefly. Rejser man i stedet med skiudstyr på et SAS-charterfly er reglerne anderledes. Her er vægtgrænsen 8 kg. og der betales et fast gebyr på 250 kr. for et par ski.

For at beskyttede indcheckedeski tilbyder SAS muligheden for i lufthavnen at købe specielle plastikposer til skiene. Poserne koster 40 kr. pr. stk., men er gratis for rejsende på Economy Extra og Business Class. Heruodver tilbyder SAS sine rejsende kunder at lejerobuste skiposer hossamarbejdspartneren Airshells. Denne service kan benyttes af rejsende på både charter- og rutefly.

Inden man begiver sig på skiferie med SAS, bør man dog på forhånd undersøge hvilken flytype, der anvendes på den aktuelle rute. På flytyperne Avro RJ100, CRJ900, CRJ200, Fokker F50, SAAB 2000 og ATR72 vil udstyret kun blive accepteret på “standby-basis“, hvilket med andre ord vil sige, hvis der er ledig plads i lastrummet.

Foto: Nye bagageregler gør det muligt hos SASat medbringe flere par ski i samme skipose med en vægt op til 12 kg.