Nye SAS-ruter fra København og Aalborg

SAS vil fra foråret 2014 flyve direkte fra København til Leeds, mens nordjyderne får en helårsrute mellem Aalborg og Oslo.

SAS har her til morgen afsløret første del af rutenyhederne til sommertrafikprogrammet 2014. Fra Danmark blev det til beskedne to rutenyheder.

Fra Københavns Lufthavn vil SAS flyve to gange ugentligt til Leeds betjent med 88-sæders CRJ900-fly. Udover den kommende rute til Leeds flyver SAS i dag til London, Newcastle, Humberside, Manchester, Birmingham og Aberdeen i Storbritannien

“SAS tilbyder flere destinationer og frekvenser end noget andet flyselskab i Skandinavien, og vi vil fortsætte med at investere i vort tilbud til kunderne. Det forgangne år er vi lykkedes med at forbedre vores konkurrenceevne og øge produktiviteten, og det betyder, at vi kan åbne mange nye ruter til glæde for vores kunder,“ siger koncerndirektør for Commercial i SAS, Joakim Landholm.

Rute fra Aalborg til Oslo
Jyderne bliver også tilgodeset med en ny rute. Det er Aalborg Lufthavn, der får tre ugentlige afgange til Oslo på to middagsrotationer og en aftenrotation. Ruten opereres med Boeing 737-700 eller Boeing 737-800 fly fra basen i Oslo, som det også er tilfældet med SAS-ruten mellem Oslo og Billund.

Norwegian flyver i forvejen mellem Aalborg og Oslo, så også her øges konkurrencen mellem de to skandinaviske flyselskaber. Herudover betjenes ruten også af Sun-Air of Scandinavia og Air Norway.

På mandag den 25. november offentliggøres alle de nye sæsonruter i sommertrafikprogrammet 2014.