Nyt handling-selskab på vej til Københavns Lufthavn

Senest i 2012 vil det tyrkisk-lettiske joint venture selskab North Hub Services tilbyde handling-services i Københavns Lufthavn. Allerede i sommeren 2010 åbnes i Tallinn og Helsinki, mens Stockholm-Arlanda efter planen indtages i marts næste år.

Der er konkurrence på vej til de to handling-selskaber SAS Ground Services Denmark A/S (SGS) og Novia, der i dag dominerer Københavns Lufthavn. Handlingselskaber er ansvarlige for håndtering og ekspedition af passagerer, bagage, fragt m.m. I lufthavnen er det Novia og SAS Ground Services Denmark A/S (SGS), der handler rute- og charterfly. Der findes også en række mindre handlingselskaber, der tager sig af privatfly.

Det nystartede handlingselskab North Hub Services Riga vil i løbet af sommeren åbne egne afdelinger i både Tallinn og Helsinki.Næste år står nye baser i Stockholm-Arlanda og i Vilnius på tegnebrættet, mens Københavns Lufthavn i Kastrup først indtages i løbet af 2012.

North Hub Services Riga, som ejes af Baltic Aviation Systems og tyrkiske Havas med 50 procent hver, vil også satse på det norske marked gennem en samarbejdspartner. “Vi skalafholde et par møder med et norsk handlingselskab i løbet af de næste par uger“, fortæller North Hub Services topchefen Jãnis Balkens til norske Boarding.no.

I Danmark er det ikke usandsynligt, at såvel airBaltic som Turkish Airlines måtte vise interesse for North Hub Services. Novia håndterer i dag begge selskaber, hvoraf airBaltic er størst med op imod 4.000 udbudte flysæder pr. uge.

North Hub Services blev etableret i 2009 og åbnede sin første base i Riga International Airport den 1. januar 2010. Den 1. juli åbnes en base i Helsinki, deretter følger Tallinn i oktober og Stockholm-Arlanda i marts 2011. Basen i Vilnius åbnesi løbet af efteråret2011, mens København – Kastrup står for tur i løbet af sommeren 2012.

Selskabet vilvære nået op på cirka 175 ansatte den 1. juli 2010 og ventes at passere 500 medarbejdereved årsskiftet 2011.

“Vi vil ansætte lokale medarbejdere på stationene, siger Balkens til Boarding.no.

Foto: Topchef Jãnis Balkens fra North Hub Services er klar til at indtage hele Norden med handling-services. (Foto: Oddgeir Tørresdal)