Nyt indisk full-service flyselskab åbner i oktober

Singapore Airlines og Tata Sons lancerede tidligere på ugen, at deres nye fælles flyselskab vil få navnet Vistara. Selskabet vil åbne full-service ruteflyvninger fra Indien i oktober.

Der er stor konkurrence i det internationale luftfartsmarked, og derfor er mange af de nye flyselskaber der oprettes i dag lavprisselskaber, der benhårdt satser på at tilbyde de billigste billetter gennem en enkel og omkostningseffektiv forretningsmodel.

Der findes dog stadig undtagelser, og Vistara vil blive en af disse, når det nye flyselskab til oktober åbner ruteflyvninger i Indien med fokus på at tilbyde passagererne en god rejseoplevelse igennem et højt serviceniveau.

”Vistara vil redefinere den måde vi rejser på i Indien. Jeg kan trygt sige, at Tata og Singapore Airlines’ legendariske standarder indenfor gæstfrihed og service-ekspertise vil gøre Vistara til et naturligt valg for passagererne,” udtalte formanden for Vistara, Prasad Menon, ved tirsdagens offentliggørelse af selskabets nye navn, der stammer fra det klassiske indiske kultursprog sanskrit og kan oversættes til noget i stil med ”område uden grænser”.

Vistara har igennem grundig research konkluderet, at der er et stort behov for et full-service flyselskab i Indien, og derfor satser den nye dreng i klassen i højere grad på service end lave priser.

Selskabets administrerende direktør, Phee Teik Yeoh, afviste således i går at kommentere på, hvor prisniveauet på flybilletterne vil komme til at ligge, men slog samtidig fast, at prisen vil komme til stå mål med, hvad passagererne vil betale for en fuld rejseoplevelse.

følge Australian Busines Traveller vil Vistara tilbyde deres passagerer billetter til flere forskellige sektioner, herunder en Business- og Economy-klasse og muligvis også en ekstra tredje sektion midtimellem, der enten kunne være Premium Economy eller Economy Plus med ekstra benplads.

I første omgang kun indenrigs
Det er tredje gang, at Singapore Airlines og det indiske industrikonglomerat Tata Sons har forsøgt at få foden indenfor på det indiske marked, men hidtil har den indiske lovgivning sat en stopper for dette.

september sidste år lykkedes det dog endeligt at få godkendt selskabet efter, at loven blev ændret således, at det er blevet muligt for udenlandske flyselskaber at eje op til 49 procent af indiske flyselskaber. Singapore Airlines ejer derfor 49 procent af aktierne i det nye flyselskab, imens Tata Sons bidrager med de resterende 51 procent.

Vistara vil få hub i Indira Ghandi International Airport i Delhi, og vil i første omgang åbne fem indenlandske ruter, før der inden udgangen af 2015 skal suppleres med yderligere seks. Det nye selskabet har meddelt, at man i fremtiden meget gerne vil flyve internationale ruter, men dette er ikke muligt, så længe den indiske regering fastholder deres regler om, at indiske flyselskaber kun må operere internationalt, med mindre man har drevet luftfart i mindst fem år i Indien og råder over minimum 20 fly.

Vistaras flyflåden vil på sigt netop komme til at omfatte 20 Airbus A320-fly, heriblandt syv af producentens nye A320neo-modeller, der dog ikke vil ankomme før 2017 og i første omgang kun vil blive lejet af det Singapore-baserede selskab BOC Aviation.