Airbus A330 fra Eurowings Discover. (Foto: Lufthansa)

Nyt Lufthansa-selskab klar til at gå i luften

Eurowings Discover har fået sin driftstilladelse og lægger ud sidst i juli med en afgang til Mombasa. Selskabet vil i år råde over 11 fly, og næste år vokser flåden til 21 fly.

De sidste hindringer for, at Eurowings Discover kan gå på vingerne, er nu ryddet af vejen. Selskabet har netop modtaget sin driftstilladelse, Air Operator Certificate (AOC), fra de tyske luftfartsmyndigheder.

Eurowings Discover er et datterselskab i Lufthansa-gruppen, og selskabet skal have sit fokus på leisuremarkedet.

”Timingen kunne ikke være bedre. Folk kan endelig rejse igen, og vi er klar til at flyve dem,” siger Wolfgang Raebiger, der er administrerende direktør i Eurowings Discover.

”Vi har opbygget et flyselskab på bare et år – et ambitiøst mål, som vi har opnået med stor støtte fra hele Lufthansa-gruppen, et motiveret team og i tæt samarbejde med de tyske luftfartsmyndigheder,” fortsætter han.

Første stop Mombasa
Lufthansa-gruppens nyeste medlem har sin første flyvning den 24. juli. Den går fra basen i Frankfurt til Mombasa i Kenya.

I august kommer der flere destinationer på flyveplanen. Udover to ugentlige afgange til Mombasa vil der i august være tre fly om ugen til Punta Cana i Den Dominikanske Republik samt fem fly om ugen til Windhoek i Namibia, den tidligere tyske koloni som frem til 1. Verdenskrig hed Tysk Sydvestafrika.

I oktober flyver Eurowings Discover tre gange om ugen til Las Vegas og Mauritius. I vinterfartplanen 2021/22 tilføjes Bridgetown på Barbados, Montego Bay på Jamaica og Varadero på Cuba med tre ugentlige afgange til hver destination.

Derudover vil trafikprogrammet blive udvidet fra november til at omfatte kort- og mellemdistanceflyvninger til De Kanariske Øer, Egypten og Marokko.

Wet lease for Dolomiti
Inden starten af ​​langdistanceoperationerne i slutningen af ​​juli planlægger Eurowings Discover at gennemføre udvalgte kontinentale flyvninger som wet lease for Lufthansa-selskabet Air Dolomiti fra midten af ​​juli.

Alle fly kan allerede nu bookes under Lufthansa-rutenummer (LH). Skiftet til Eurowings Discover-rutenummer med IATA-koden “4Y” er planlagt til ugen for den indledende flyvning.

Eurowings Discovers flåde vil i år bestå af maksimalt 11 fly, mens den vil vokse til 21 fly i midten af næste år (10 Airbus A320 og 11 Airbus A330). Alle flyene kommer fra Lufthansa-gruppens flådepulje.

 

Relaterede artikler:

Eurowings Discover og Condor i kamp om tyske langruter

Lufthansa går hårdt til Condor

Flere end 30 nye destinationer hos Lufthansa