Københavns Lufthavn i aftenbelysning. (Foto: CPH)

Nyt parkeringskoncept i Københavns Lufthavn

Det bliver fremover nemmere – og også en smule billigere – at parkere sin bil i Københavns Lufthavn. Fremover vil lufthavnens mere end 10.000 parkeringspladser være inddelt i kun tre produktkategorier.

Prisen for parkering i Københavns Lufthavn varierer i forhold til afstanden mellem p-anlæg og terminalerne. Men fremover bliver det nemmere at finde ud af, hvad det koster at parkere i lufthavnen, idet Københavns Lufthavn i går introducerede et ny parkeringskoncept.

Priserne i det nye koncept er inddelt i tre grupper:

Budget
Åben parkering med gratis bustranport til og fra terminalerne.
100 kr. for en dag / maks. 400 kr. pr. uge

Standard
Parkeringspladser i gå-afstand til terminalerne. Både overdækkede og åbne anlæg.
200 kr. for en dag / maks. 1.000 kr. pr. uge

Direct
Overdækket parkering i eksklusive anlæg i direkte tilknytning til Terminal 3.
300 kr. for en dag / maks. 1.800 kr. pr. uge

Hvis man skal parkere i mere end 2 – 3 dage, kan man få en mere fordelagtig pris ved at forudbestille pladsen på lufthavnens hjemmeside. Eksempelvis vil prisen være 360 kr. for en uge på Budget-parkering. Det svarer til en rabat på 10 %.

”Vi nedsætter priserne på parkering og gør det samtidig nemmere for kunderne at vælge det rette produkt. Vores undersøgelser har vist, at det for nogle kunder var en stressende oplevelse at parkere i lufthavnen, fordi udbuddet af produkter og priser var for uoverskueligt, ligesom det kunne være svært at finde vej til det rette parkeringsanlæg. Med det nye parkeringskoncept får passagererne et enklere valg og en bedre start på rejsen,”fortæller salgsdirektør Carsten Nørland fra Københavns Lufthavne A/S (CPH).

Det nye forenkledekoncept har betydet en reduktion af produktkategorier fra seks til tre. Heruodver er online-gebyret blevet fjernet, ligesom priserne er nedsat med omkring 5 % i gennemsnit.