Opmanding af CPH-kontrol lader vente på sig

Det vil sandsynligvis tage næsten et år at få ansat de 80 nye medarbejdere, som CPH har annonceret, at de vil opmande sikkerhedskontrollen med.

I sidste uge gik Københavns Lufthavn med brask og bram ud og annoncerede, at man forbedrede servicen i lufthavnens udskældte sikkerhedskontrol ved hjælp af en række initiativer. En udmelding, der blev taget godt imod og rost af transportminister Hans Christian Sschmidt.

Nævnt først i pressemeddelelsen fra Københavns Lufthavn var initiativet om at ansætte 80 nye medarbejdere i lufthavnens sikkerhedskontrol, så man er i stand til at holde flere spor åbne. Allerede dagen efter annonceringen af initiativerne indrykkede Københavns Lufthavn store annoncer, hvor de søgte efter de 80 nye medarbejdere.

Rejsende i køerne foran sikkerhedskontrollen i CPH skal dog ikke begynde at glæde sig for tidligt. For der kommer til at gå næsten et halvt år før de første af de 80 nye medarbejdere vil stå ved bagagebåndet og spørge om ens lommer er tomme eller vil sidde ved skærmen og se på indholdet af ens taske.

I annoncerne kan man nemlig læse, at man rekrutterer de 80 nye medarbejdere med henblik på ansættelse fra 1. januar næste år. Og da ansættelsesforholdet indebærer et seks uger langt kursus inden man slippes løs på gulvet i sikkerhedskontrollen, så kommer passagererne først til at mærke effekten af de nye medarbejdere i slutningen af februar og starten af marts næste år. Næsten et halvt år fra nu.

Ikke på én gang
Københavns Lufthavn oplyser desuden til CHECK-IN.dk, at det ikke er planen at ansætte alle 80 nye medarbejdere på én gang, så kapaciteten i sikkerhedskontrollen med ét kan få et ordentligt boost. De 80 medarbejdere skal efter planen ansættes løbende i løbet af 2017.

Københavns Lufthavn uddanner selv sine sikkerhedsfolk på kurser, hvor der kan være 12 deltagere ad gangen. Der afholdes cirka et kursus om måneden, så det vil sandsynligvis tage lufthavnen frem til august næste år at ansætte og uddanne de i alt 80 nye medarbejdere. Næsten et år efter annonceringen af intentionen om at ansætte dem.

Meget lange køer
Sidste uges annoncering indeholdte også en gentagelse af nyheden fra april om at lufthavnens sikkerhedskontrol bliver udbygget med 1.800 kvadratmeter og fire nye spor. En udbygning, der forventes at stå færdig til august næste år. Desuden vil lufthavnen nu undersøge, om det er juridisk muligt at lave et særligt spor i sikkerhedskontrollen forbeholdt indenrigsrejsende. Noget, som lufthavnen tidligere hårdnakket har nægtet kunne lade sig gøre.

Og endelig så meddelte lufthavnen, at den nu vil gøre noget ved de opgørelser af den forventede ventetid i sikkerhedskontrollen, som på grund af meget lange køer ofte ikke har været retvisende. Simpelthen fordi rejsende stod i kø længere væk fra sikkerhedskontrollen, end der var sat målere op. I sidste uge indledte lufthavnen derfor et forsøg med nye målere, og fra oktober vil man opgøre ventetiderne i hver sin indgang til sikkerhedskontrollen hver for sig.

 

 

Relaterede artikler:

CPH overvejer indenrigsspor i sikkerhedskontrol

CPH retter op på fejlagtige tidsmålinger

CPH udvider sikkerhedskontrol markant