Et af Nextjets SAAB 340-fly.

Opruster på svenske indenrigsruter

Nextjet opruster til marts gevaldigt på tre af sine sydsvenske indenrigsruter med i alt knap 30 nye afgange.

Det lille svenske flyselskab Nextjet har specialiseret sig i at betjene svenske indenrigsruter, som er for små til at være rentable for SAS og Malmø Aviation at gå ind på. Og nu styrker selskabet gevaldigt sin betjening af tre sine ruter til destinationer i Sydsverige. I alt 29 nye flyvninger kommer der fra 2. marts.

På ruten mellem Stockholm Arlanda og Karlstad har Nextjet i dag samlet set 34 flyvninger i begge retninger. Det øges fra 2. marts til 46 ugentlige flyvninger. Oprustningen kan lade sig gøre ved at Nextjet stationerer to SAAB 340-turbopropfly i Karlstad.

35 minutter mere
Den anden rute, der får et nøk opad, er Nextjets rute mellem Stockholm Arlanda og Jönköping. 21 ugentlige flyvninger i begge retninger med et 68-personers ATP-turbopropfly blev mandag skiftet ud med 29 flyvninger med 33-personers SAAB 340-fly. Og fra 2. marts bliver der 46 ugentlige flyvninger i begge retninger. Også her vil Nextjet fra marts stationere to SAAB 340-fly. En flytype, der er bygget i den svenske by Linköping.

Endelig så er Nextjet begyndt igen at flyve direkte mellem Stockholm Arlanda og Halmstad. I de sidste måneder af 2014 fløj man via Jönköping. Nu flyves direkte med SAAB 340-fly med en rejsetid på en time og 15 minutter. Turen via Jönköping tog 35 minutter mere.

Konkurrenten Kullaflyg flyver desuden mellem Halmstad og Stockholms city-lufthavn Bromma.