Foto: Midtjyllands Lufthavn.

Optimisme forud for midtjysk charterdebut

Apollo og Bravo Tours arbejde hårdt for at midt- og vestjyderne får øjnene op for, at Midtjyllands Lufthavn i Karup nu også har charterflyvninger.

Om godt tre måneder letter de første charterfly fra Midtjyllands Lufthavn – den tidligere Karup Lufthavn. De to charterarrangører, som har valgt at prøve kræfter med den midtjyske lufthavn, knokler for at få vest- og midtjydernes øjne op for, at de ikke længere behøver at køre til Billund Lufthavn, Aalborg Lufthavn eller Aarhus Lufthavn for at komme afsted til sydens sol og varme.

Den ene af de to er Herning-baserede Bravo Tours, der fra 20. juni sender fly afsted en gang om ugen fra Midtjylland til den græske ø Rhodos. Her er direktør Peder Hornshøj godt tilfreds med interessen for den nye chartermulighed.

”Det ser såmænd ganske fint ud. Uden at vi har haft de helt store armbevægelser rent markedsføringsmæssigt, så triller det fint derudad. Vi har lige nu en belægningsprocent mellem 29 og 52 fra når det er dårligst til når det er bedst, så jeg er egentligt ganske tilfreds,” understreger Peder Hornshøj fra Bravo Tours.

Synke ind hos de lokale
Den anden charterarrangører, som har valgt at teste lufthavnen med det nye navn af, er Apollo. Her peger direktør Glenn Bisgaard på, at det har krævet en indsats at få lokalbefolkningen til at forstå, at Midtjyllands Lufthavn nu også er lig med charter.

”Det er en ny afgangslufthavn, som kunderne kan rejse fra. Derfor tager det også lidt tid inden det ”synker” ind hos de lokale. Men vores udbud er blevet taget godt imod ved arrangementet i forbindelse med navneskiftet og på Ferie For Alle-messen i Herning,” forklarer Glenn Bisgaard.

Apollo vil flyve til Chania på Kreta i det græske øhav hver fredag i skolernes seks uger lange sommerferie fra slutningen af juni til starten af august. Hver flyvning vil have plads til 177 passagerer, så Apollo i alt udbyder 1.062 pladser. Flyrejsen foregår med Danish Air Transport, der i forvejen flyver mellem Karup og Københavns Lufthavn.

Først i Odense
Apollo var i 2007 de første til at tilbyde charterrejser fra Odense Lufthavn. Sidenhen er Spies, Gislev Rejser, Bravo Tours og flere andre selskaber fulgt efter til lufthavnen, som i dag hedder H.C. Andersen Airport og i 2015 havde mere end 12.000 chartergæster. I 2012 kiggede Spies på mulighederne for at flyve til charterdestinationer fra lufthavnene i Karup, Sønderborg og Roskilde. De planer blev dog siden skrinlagt.

 

Relaterede artikler:

Første udenrigsflyvning fra Midtjyllands Lufthavn

Midtjyllands Lufthavn bliver en realitet

Stor fremgang i omdøbt lufthavn

Spies holder øje med Karup

Karup får græske charterdestinationer