Afgangshallen i Billund Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | theaviationplatform.dk)

Over 2,8 millioner passagerer fra april til oktober

Billund Lufthavn har afsluttet det syv måneder lange sommertrafikprogram med flere end 2,8 millioner passagerer gennem lufthavnen. Det er en stigning på 10,3 procent i forhold til samme periode i 2019.

Billund Lufthavn er blandt lufthavnene i Danmark, der har klaret sig bedst i genopretningen af trafikken efter coronapandemien. Det dokumenteres blandt andet af, at den internationale vestdanske lufthavn i de seneste syv måneder, der indrammer helle sommertrafikprogrammet, har betjent 2.834.499 passagerer.

Det var 10,3 procent flere end i de tilsvarende syv måneder i 2019, hvilket var sidste normale år før COVID-19 tvang flyselskaberne til at sætte flyene på jorden i marts 2020. Passagertallet tilsvarer i øvrigt det samlede antal passagerer i hele 2013.

En god slutspurt i oktober sikrede 392.929 passagerer i denne måned, hvilket også repræsenterede en stigning på 10,3 procent i forhold til oktober 2019.

“Tallene taler for sig selv. Det har været en fantastisk sommer. Det har været hårdt, men medarbejderne har løftet i flok, og det er årsagen til, at det er gået så godt,” siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

11 rutenyheder i vintermånederne
Udover at lufthavnen kan glæde sig over de mange passagerer, så er der også tilfredshed med, at man i oktober er lykkedes med at ibrugtage den nye terminaludvidelse i grænsekontrollen.

Dermed står Billund Lufthavn godt rustet til fremtiden, og i vintertrafikprogrammet er der 11 nyheder på programmet. Nogle er helt nye ruter, og andre er eksisterende sommeruter, der for første gang er operative i perioden fra november frem til udgangen af marts.

Vueling har åbnet en ny rute til Tenerife og forlænget Barcelona-ruten ind i vintertrafikprogrammet. Herudover har Ryanair åbnet en rute til Birmingham, Wizz Air til Craiova i Rumænien, mens SkyAlps flyver til Bolzano i Italien. Endelig har Sun-Air også genåbnet Manchester-ruten.

“I søndags fløj Ryanair for første gang til Birmingham, og i går, 31. oktober, startede Sun-Air i samarbejde med British Airways deres rute til Manchester igen. Der er et stort, attraktivt ruteudbud fra Billund Lufthavn henover vinteren. Derudover har charterbureauerne igen vist sig fra deres fine side og giver vestdanskerne nogle skønne charterdestinationer,” uddyber lufthavnsdirektøren.

Afmatning i luftfragt
Mens luftfragten oplevede markant vækst under coronapandemien, så er det lige nu omvendt. Krigen i Ukraine og den deraf afledte energikrise sætter sine spor i luftfragtaktiviteterne i Billund Lufthavn.

I oktober blev der håndteret 6.096 tons gods, og det er 16,1 procent færre mængder i forhold til 7.262 tons i oktober sidste år.

“Der sker meget i verden for tiden, der gør, at fragtmarkederne er lidt mere forsigtige, hvilket blandt andet kan ses på vores import. Eksporten er fortsat ramt af, at flere typer gods ikke er tilbage igen på grund af store prisstigninger,” vurderer Jan Hessellund.

 

Relaterede artikler:

Sun-Air genåbner endnu en rute fra Billund

Billund Lufthavn rammer 2019-niveau for hele året

Wizz Air vinterlukker syv ruter fra Billund