Travlhed ved check-in i Billund Lufthavn. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Billund Lufthavn rammer 2019-niveau for hele året

Genopretningen fortsætter i Billund Lufthavn, da passagertallet i september både var højere end i samme måned i 2019 samt tilbage på samme niveau for hele året, som det havde før pandemien.

I løbet af sommeren har der været travlt i Billund Lufthavn, men selvom passagertallet for september faldt en smule i forhold til august, ser det ud til, at genopretningen holder ved, og den ikke kun var båret af sommerferietrafikken.

Den hidtidige passagerrekord for september satte lufthavnen i 2019, men denne er i år blevet overgået med 9,1 procent, da 403.665 passagerer gjorde brug af Billund Lufthavn i den forgange måned. For tre år siden var det tal 369.954.

Ud af den samlede mængde passagerer i den kommercielle del af flytrafikken ankom 196.742 rejsende til lufthavnen, mens 203.239 rejste derfra. Derudover betjente Billund også 3.044 personer, som var transferpassagerer.

Tilbage på 2019-niveau
Passagertallet for september betyder samtidig, at der i alt er passeret 2.883.277 passagerer gennem terminalen i landets næststørste lufthavn mellem den 1. januar og den 30. september i år.

Det er nemlig blot 0,5 procent under 2.897.286, der var det samlede antal passagerer, som lufthavnen betjente i den samme periode i 2019, hvilket betyder, at Billund er så godt som i mål med genopretningen og tilbage på samme niveau som inden COVID-19-pandemien, og det glæder lufthavnens administrerende direktør Jan Hessellund.

”Med den massive passagernedgang, der var under corona, forestillede vi os i en lang periode, at vi minimum skulle frem til 2024 for at ramme indeks 100 sammenlignet med 2019. Nu er vi der. Billund Lufthavn er tilbage på samme niveau. Kæmpe ros til alle medarbejderne for den fænomenale præstation.”

Øjner nyt rekordår
Ifølge direktøren er det særligt perioden mellem april og slutningen af september, der har bidraget til de gode tal. Såfremt udviklingen fortsætter frem til slutningen af december, kan lufthavnen meget vel sætte rekord i år.

”Hvis ikke faktorer udefra sætter en stopper for den udvikling, der er i Billund Lufthavn nu, så ser vi formentligt et nyt rekordår, som i den grad er løftet af aktiviteten fra april. Det kan vi kun være stolte af.”

I løbet af måneden blev der håndteret 6.291 ton luftfragt i Billund. Det er en stigning på 4,17 procent i forhold til august, hvor det tal var 6.039 ton. Det er dog 7,6 procent mindre end i september sidste år, oplyses det. Nedgangen tilskrives mindre samhandel samt at udgifterne til energi og materialer stiger.


Relaterede artikler:

Udenlandske turister bag august-vækst i Billund

Rekord: En halv million passagerer i Billund

Over 13.000 passagerer om dagen i Billund Lufthavn