Royal First Class på Thai Airways Boeing 747-400. (Foto: Zach Honig)

Passagerer måtte afgive First Class-sæder til besætning

En Thai Airways-kaptajn nægtede at flyve fra Zürich til Bangkok, før to pilotkolleger fik overdraget de First Class-sæder, som passagerer havde betalt for.

Thai Airways International har sat en intern undersøgelse i gang, efter at det er kommet frem, at to First Class-passagerer blev tvunget til at give deres bestilte flysæder til to Thai Airways-piloter, der skulle med på samme flyvning som passive piloter. Det rapporterer Bangkok Post.

Hændelsen skete den 11. oktober på rutenummer TG971 fra Zürich til Bangkok. Det store Boeing 747-400 fly skulle efter planen have forladt Zürich Airport kl. 13.30, men flyet kom først på vingerne kl. 15.59, da den ansvarlige kaptajn på flyet nægtede at flyve, førend de to Thai-piloter havde fået et sæde i førsteklasseskabinen.

Netop denne dag havde Thai Airways indsat en Boeing 747-400 med First Class-kabine, mens der normalt benyttes Boeing 777-300ER, hvor der kun er Royal Silk Business og Economy Class. Hvorvidt dette var årsag til forvirringen omkring pladserne, skal være usagt.

Faktum var, at ingen af de 14 passagerer i First Class-kabinen ønskede at afgive deres sæder til de to piloter, der passivt skulle flyve tilbage til Bangkok. Efter lange diskussioner valgte to passagerer at lade sig nedgradere til Royal Silk Business, hvorefter flyet kunne komme i luften. Disse to passagerer har efterfølgende indgivet en klage til det thailandske flyselskab.

Uforbeholden undskyldning
Sagen har vakt stor opstandelse i Thai Airways, hvor selskabets nyudnævnte koncernchef Sumeth Damrongchaitham har været ude at undskylde offentligt, blandt andet på selskabets Facebook-side.

Thai Airways-chefen betrager det som en alvorlig sag, der har skadet flyselskabets image, og han har igangsat en intern undersøgelse, så det kan sikres, at noget sådan ikke kan gentage sig.

“Jeg skal dybt beklage over for alle passagerer, der blev ramt af denne uprofessionelle hændelse, der var årsag til forsinkelsen. Samtidig underskylder jeg til de passagerer, der måtte skifte plads. Jeg tager det fulde ansvar for denne hændelse,” lyder det fra koncernchefen, der således lægger sig fladt ned.

Kaptajner hos Thai Airways har ifølge deres kontrakter mulighed for at flyve passivt på Royal Silk Business eller Royal First Class, men der står naturligvis ikke noget om, at de er garanteret en plads, således at det er muligt at jage betalende passagerer væk fra deres sæder.

 

Relaterede artikler:

13 nye langdistancefly til Thai Airways

Thai Airways er nu atter fuldt sikkerhedsgodkendt

Thai Airways sælger direktørbolig i Hellerup