Passagerer savner wi-fi

Fire ud af 10 passagerer savner wi-fi i luften, mens endnu flere ønsker grænser for de medrejsendes alkoholindtag.

Fire ud af ti rejsende efterlyser bedre trådløst internet ombord på flyet. Det viser en undersøgelse fra onlinerejsebureauet Travellink. Bedre net dækker formentlig over, at der overhovedet skal være wi-fi ombord. Efter flere års hype omkring internetforbindelse i luften, så er Norwegian et af de få europæiske flyselskaber, som har det på alle sine fly. Hos SAS er det kun installeret på 10 Boeing 737-fly.

De rejsende ønsker at få wi-fi, så de nemmere kan se film og underholdning på egne tablets eller pc’er. 30 procent er tilfreds med flyets skærm i sæderyggen, mens 10 procent bare foretrækker at læse eller sove på turen.

Grænser for alkoholindtag
Travellink har i undersøgelsen Flights of the Future spurgt 6.800 europæiske rejsende, heraf 1.000 fra de nordiske lande. Et af de mere opsigtsvækkende resultater er, at tre ud af fire danskere ønsker en form for begrænsning af alkoholindtaget i flyet. 40 procent ønsker en grænse på to genstande. 15 procent ønsker et totalforbud mod alkohol på rejsen. Længere mod syd i Europa ønsker dobbelt så mange et totalforbud. Til sammenligning ønsker 31 procent af spanierne og 35 procent af italienerne et totalforbud.

”Vores europæiske undersøgelse viser, at alkoholindtag er det, som flest rejsende er negative overfor,” siger direktør Torben Nygaard fra Travellink Danmark.

26 procent af danskerne mener ikke, der skal indføres regler for alkoholindtaget på rejsen.

Sprogkursus på vej
Seks ud af ti danskere vil gerne bruge tiden i flyet på at få et foredrag og information om rejsemålet. 50 procent vil også gerne have et lille sprogkursus på vej til destinationen. 40 procent vil gerne deltage i konkurrencer for eksempel om en gratis flybillet. 30 procent vil gerne have mulighed for at blive frisket op før landingen.

Hver tredje dansker er parat til at betale mere for at få ekstra benplads. 60 procent ønsker ikke at købe mere benplads. Til sammenligning, hvis billetten kan fås til halv pris er 20 procent af spanierne parat til at stå op på en kortere flytur.

Et legeområde i flyet er OK med danskerne, hvis det er adskilt fra de andre passagerer. På nejtak-listen står underholdning leveret af flypersonalet, speed dating på flyet og baby-sitting service.

 

 

Relaterede artikler:

Ny simpel vej til Wi-Fi i alle fly

SAS har sat Wi-Fi udrulning på pause

Ryanair pønser på gratis Wi-Fi