(Foto: Air France)

Piloter afviser Air France-tilbud

De strejkende piloter i Air France afviser selskabets tilbud om at udskyde Transavias ekspansionsplaner. Den ugelange strejke koster Air France op mod 150 mio. om dagen.

Efter syv dages pilotstrejke var Air Frances ledelse mandag blevet mør. Derfor tilbød Air France-KLM’s øverste direktør, Alexandre de Juniac, i avisen Le Monde at udskyde udrulningen af lavprisdatterselskabet Transavias europæiske ekspansionsplaner.

Alexandre de Juniac lagde op til at udskyde den kontroversielle ekspansion indtil december i år. Det er netop Transavias ekspansion, der har fået Air Frances piloter på barrikaderne. Piloterne frygter, at de inden længe vil blive overført til Transavia på forringede løn- og arbejdsvilkår.

Tilbuddet blev dog meget hurtigt afvist af piloterne i fagforeningerne SNPL og SPAF, der kaldte det uacceptabelt.

150 mio.
Piloterne har strejket siden mandag i sidste uge og det har betydet massevis af aflyste Air France-flyvninger. Air France-KLM oplyste mandag, at strejken koster selskabet op til 150 mio. kroner om dagen. SNPL har meddelt, at de agter at fortsætte strejken frem til fredag.

Den franske premierminister Manuel Valls sagde mandag, at han fandt ledelsens forslag fornuftigt.

“Ledelsen har udarbejdet forslag, der synes rimeligt for mig. For Frankrigs image, for omverdenens billede af virksomheden og dens fremtid, så er det er på tide, at der findes en løsning. Denne strejke skal ende så hurtigt som muligt,“ sagde Manuel Valls.