Piloter i video-krig mod Norwegian

Den amerikanske pilotorganisation ALPA har lavet en video, der forklarer alt det, der ifølge ALPA er galt Norwegians planer om USA-flyvninger med irskejede fly og asiatisk kabinepersonale.

Den amerikanske pilotorganisation Air Line Pilots Association (ALPA) kører nu det store propagandaskyts i stilling i organisationens kamp mod Norwegians planer om at bruge fly på irsk driftstilladelse og med asiatisk kabinepersonale ombord på flyvninger mellem Europa og USA.

Organisationen har således lavet en tre minutter lang video, som meget pædagogisk men også på en meget subjektiv facon forklarer hvad Norwegian er for en størrelse, hvad selskabet har planer om og hvorfor organisationen er i mod det. Videoen er lagt på Youtube og er indtil videre blevet set næsten 3000 gange.

ALPA’s hovedpointe er at Norwegian er ved at kopiere søfartsindustrien og bruge bekvemmelighedsflag til sine operationer. Hvis den model spreder sig til den øvrige flyindustri, så vil det betyde tusindvis af mistede arbejdspladser i den amerikanske luftfartsindustri.

Særlig hjemmeside
Norwegian’s planer er ikke en lille sag for ALPA. På selskabet hjemmeside sidder et logo for organisationens ”DenyNAI” kampagne i venstrehjørne på forsiden. NAI står for Norwegian Air International, der er Norwegians irske langdistanceselskab. En særlig hjemmeside er oprettet til kampagnen, der også har sit eget twitter-hashtag #denynai.

De amerikanske transportmyndigheder er skeptiske overfor Norwegians planer. Derfor har Norwegian i mere end et halvt år ventet på at få en tilladelse til at bruge de af sine Boeing 787 Dreamliner-fly, som er på irsk driftstilladelse, på ruter til USA. I dag må selskabet nøjes med at bruge de fly, som stadig er på selskabets norske driftstilladelse.

I sidste uge var Norwegians topchef Bjørn Kjos i Washington D.C. for at tale selskabets sag.