Birgir Jónsson afløses af Einar Örn Ólafsson som CEO for Play. (Foto: Play | PR)

Play-direktør afløses af bestyrelsesformanden

Play har taget afsked med sin administrerende direktør siden 2021, Birgir Jónsson, og selskabets storaktionær og bestyrelsesformand Einar Örn Ólafsson overtager i stedet chefstolen.

Det islandske lavprisflyselskab Play befinder sig i en udfordrende tid. De seneste to år har selskabet tabt 450 millioner danske kroner, og derfor står 2024 på konsolidering, hvilket blev meldt ud for nogle uger siden.

Derudover blev det søndag offentliggjort, at bestyrelsen har besluttet sig for at sige farvel til CEO Birgir Jónsson, der afløses af Einar Örn Ólafsson, der har været bestyrelsesformand siden april 2021 og samtidig er en af Plays største aktionærer.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

“Jeg ser virkelig frem til denne nye rolle. Efter en fantastisk etableringsfase de seneste par år under Birgirs stærke ledelse, står virksomheden nu ved et vendepunkt. Som selskabets største aktionær vil jeg gerne se min investering igennem. Jeg er meget fortrolig med PLAYs drift og medarbejdere og kan se mange muligheder og spændende projekter i driften fremover,” udtaler Einar Örn Ólafsson.

Den nye CEO har ikke tidligere haft med luftfart at gøre i sit daglige virke, men CV’et tæller stillinger som CEO hos fiskeopdrætsvirksomheden Fjarðarlax og energiselskabet Skeljungur.

Stolt over indsatsen
Birgir Jónsson indtog chefkontoret hos Play for snart tre år siden på samme tidspunkt, som Einar Örn Ólafsson blev indsat som bestyrelsesformand.

Erfaring havde han fra tidligere ansættelser som CEO i flyselskabet Iceland Express samt vicekoncernchef i WOW air, der begge måtte indstille aktiviteterne efter finansielle nødlandinger.

Birgir Jónsson fratræder officielt den 2. april 2024, og der er samtidig lavet en aftale med bestyrelsen om, at han de kommende måneder skal agere som konsulent for Play.

“At være med til at opbygge Play har været et sandt eventyr. På relativt kort tid har vi skabt et stærkt islandsk lavprisflyselskab med fremragende produkter, tjenester og en lys fremtid. Et konkurrencepræget landskab i luftfartsindustrien vil resultere i lavere priser, et mangfoldigt udvalg af destinationer og værdifulde udenlandske turister, hvilket er særligt vigtigt for en ø som os. Denne konkurrence er i alle islændinges interesse. Jeg forlader derfor min stilling med enorm stolthed,” lyder det fra Birgir Jónsson.

 

Relaterede artikler:

Play henter 130 millioner kroner fra aktionærer

Sætter farten ned: Tidligst overskud hos Play i 2025

Fra heavy rock til luftfart