Populær italiensk lufthavn lynlukker

Bologna Airport lukker i to dage til september på grund af en større banerenovering. Danske SAS-rejsende flyves i stedet for til Milano.

Bologna Lufthavn i Italien havde sidste år godt 6,1 mio. rejsende fordelt på65.392 flyvninger. Lufthavnen er indrettet med en enkelt startbane, og fra tid til anden skal denne renoveres. Det kommer til at ske i september måned i år.

Lufthavnen har i den forbindelse forsøgt at gøre arbejdet til mindst mulig gene for de rejsende ved at gennemføre størstedelen af arbejdet i nattetimerne fra den 8. til den 14. september. Det er dog ikke alt, der kan klares over natten, og derfor lukker lufthavnen to gange 24 timer fra den 15. til den 16. september.

Det er blandt andet lufthavnens ”vejskilte”, startbanebelægning og dennes underlag, der skal udskiftes og vedligeholdes. Ifølge lufthavnen er netop den 15. og 16. september valgt til renovationen ud fra tekniske, operative samt vejrmæssige forhold.

Rejsende flyves til Milano
I tidsrummet, hvor lufthavnen vil være lukket, må flyselskaberne enten aflyse eller bruge andre lufthavne. SAS, som er det eneste flyselskab på ruten mellem Danmark og Bologna, må i alt aflyse fire returflyvninger fra København. Ruten betjenes på hverdage to gange dagligt med henholdsvis et CRJ900 og et CRJ200. De to fly afgår fra København klokken 08:30 og 17:30.

Som alternativ til Bologna har SAS valgt at sætte et ekstra fly ind på Milano med afgang klokken 09:30 som supplement til de eksisterende afgange klokken 08:25 og 17:05, på hvilke de rejsende kan blive ombooket til. Dermed kommer Milano i to dage op på tre daglige SAS-afgange fra København. SAS oplyser, at de rejsende må selv sørge for at komme videre til rejsemålet fra Milano, hvor køretiden til Bologna Airport er cirka 2 timer og 30 minutter.

For at sikre, at renoveringsarbejdet ikke trækker unødigt ud, har Bologna Airport i sin pressemeddelelse om lufthavnslukningen valgt at understrege, at eventuelle forsinkede fly umiddelbart inden lukningen må forvente at blive omdirigeret til andre lufthavne.