Primo Tours køber dansk charterkonkurrent

Det Ringkøbing-baserede Primo Tours har købt SunCharter og bliver dermed landets femtestørste charterkoncern med 85.000 årlige rejsende.

Den danske charterbranche har fået en ny stor aktør, efter at Primo Tours har købt SunCharter, der primært har satset på charterrejser på det nordjyske marked. Fra den 1. januar vil Primo Tours A/S derefter bestå af de tre varemærker, henholdsvis Primo Tours, Århus Charter og SunCharter med en samlet portefølje på 85.000 årlige charterrejsende. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Opkøbet vil gøre Primo Tours til Danmarks femtestørste charterkoncern, kun overgået af Apollo, Bravo Tours, TUI og Spies.

Hos Primo Tours lægger man vægt på, at de tre varemærker har en god geografisk markedsopdeling. SunCharter sidder solidt på det nordjyske marked, Århus Charter på markedet i Aarhus-regionen, mens Primo Tours har sit naturlige udgangspunkt i Syd- og Vestjylland. SunCharter kunne i øvrigt på et pressemøde i oktober måned offentliggøre, at selskabet åbner op i Billund Lufthavn i 2017 med i første omgang 20.000 årlige rejser.

“Vi tror på, at der er et godt match mellem de tre charterbureauers fokus på den enkelte gæsts oplevelse og et højt serviceniveau. Samlet set vil vi komme til at stå endnu stærkere, ikke mindst når det gælder produkttilbuddene,” siger administrerende direktør Bjarke Hansen fra Primo Tours til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Store underskud
SunCharter har gennem de senere år tabt millionbeløb på at købe sig ind i markedet gennem en aggressiv prisstrategi samt intensiv markedsføring i lokalområderne. SunCharter er en del af DK Rejs-koncernen, der på 26 måneder i 2013/14 og i 2014/15 samlet tabte 19,4 mio. kroner. Det fik ejerkredsen til at stille en lånegaranti på 50 mio. kroner i slutningen af 2015, så selskabet havde likviditet til at holde det høje væksttempo.

Men det har angiveligt været vanskeligt at fortsætte driften med månedlige underskud i nærheden af en million kroner efter et underskud på 13,4 mio. kroner i regnskabsåret fra 1. november 2014 til 31. december 2015.

Bjarke Hansen fortæller da også til Dagbladet Ringkøbing-Skjern, at Primo Tours blev kontakt af DK Rejs, der var interesseret i at sælge.

“Det er en henvendelse, vores bestyrelse har fundet meget interessant,” siger Primo Tours-direktøren.

Fremover vil Bjarke Hansen være administrerende direktør for alle tre selskaber. Det har ikke været muligt at træffe hverken Bjarke Hansen eller administrerende direktør Søren Kjellerup fra SunCharter for en kommentar.

 

Relaterede artikler:

SunCharter fortsætter jysk ekspansion i Billund

SunCharter har fået tilført 50 mio. kroner i lånekapital

SunCharter-vækst skal komme fra syd

Rejsearrangør taber en million kroner om måneden

Århus Charter er solgt