Prinsgemalen smagte Dornier-vin hos Sun-Air

Da HKH Prins Henrik mandag var på besøg hos flyselskabet Sun-Air i Billund, var det ikke alene flyene, der var genstand for opmærksomheden. Den sydafrikanske Dornier-vin, der serveres ombord på flyene af sammen navn, vakte også Prinsgemalens interesse.

Mandag aflagde regentparret officielt besøg i Grindsted og Billund. Som et led i det officielle program skulle Prinsgemalen, HKH Prins Henrik aflægge et besøg hos Sun-Air of Scandinavia i Billund.

Præcis kl. 13.50 rullede HKH Prins Henik med følgeop foran det danske flyselskabs adresse på Cumulusvej, hvor ejer og direktør Niels Sundberg tog imod. Der var afsat i alt 25 minutter til at se flyselskabets domicil. Men det var naturligvis flyene og vinen, der bliver serveret ombord på flyene, der vakte størst interesse hos Prinsgemalen.

Fly & vin fra Dornier
Sun-Air benytter sig af Dornier-fly på selskabets rute- og charterflyvninger. Dornier Flugzeugwerken blev etableret i 1914 af Claude Dornier, en søn af en fransk vinimportør. Dornier producerede tyske kampfly under anden verdenskrig, men efter krigen blev produktionen af civlie fly flyttet fra Tyskland til først Spanien og siden Schweiz.

I 1996 blev Dornier Aircraft købt af Fairchild Aircraft, hvorefter selskabet hed Fairchild Dornier. I begyndelsen af 2002 kom selskabet i økonomiske vanskeligheder, hvorefter det blev solgt til amerikanske Avcraft, der fortsatte produktionen af 328-modellen, som Sun-Air benytter.

En anden gren af Dornier-familien blev vinproducent. Det var Christoph Dornier, der etablerede Zaize Golf Estate i Stellenbosch i Sydafrika, hvor Dornier Wines blevgrundlagt. I dag er det tredje generation, der driver vingården i Sydafrika.

Stolt og glad ejer
Niels Sundberg fra Sun-Air har selv stærke relationer til Sydafrika, hvor han opholder sig mange måneder om året. Det var netop i Sydafrika, at han fik øjenene op for Dornier-vinen, der naturligvis serveres på samtlige flyvninger med Sun-Air´s Dornier-fly.

“Jeg er meget stolt og glad over, at Sun-Air er en af de virksomheder, Prinsgemalen aflagde besøg, mens har var i Billund. Sun-Air er i dag en veletableret og sund virksomhed, og det kan jeg kun takke alle mine dygtige og loyale medarbejdere for. Uanset om de arbejder i vores afdelinger i Billund, Aalborg, Aarhus eller Thisted, så har de alle en stor andel i dagen i dag. Det er jeg meget bevidst om, og det er derfor med ekstra stor glæde, at jeg bød Prinsgemalen velkommen,“ udtaler Niels Sundberg i en pressemeddelelse.

Inden HKH Prins Henrik forlod Sun-Air´s hovedkontor, fik han overrakt bogen “Not bigger – but better“, der fortæller om flyselskabets historie.