Punktlighed hos SAS atter i top

I april måned var SAS atter tilbage i den europæiske elite af de mest præcise luftfartsselskaber. SAS var mest punktlig blandt de større europæiske selskaber, mens tjekkiske CSA overraskende strøg helt til tops blandt samtlige 50 aktører på listen.

Punktlighed er en dyd hos SAS. Selskabet er da også blevet belønnet for fly til tiden igennem de seneste tre år.

I begyndelsen af 2012 har det dog været svært at holde de gode takter, hvor punktligheden har været faldende. Men med april måneds tal fra FlightStats er SAS atter tilbage på sporet.

Men en punktlighed på 90,78 procent er SAS det luftfartsselskab i Europa, der har flest ankomster til tiden i forhold til det samlede antal flyvninger. Vel at mærke, når der sammenlignes med større luftfartsselskaber, der i den aktuelle måling repræsenterede mere end 10.000 flyvninger i april måned.

I alt 17.782 ud af 19.701 registrerede flyvninger ankom til tiden, hvilket vil sige indenfor 15 minutter efter tidtabellen. Dermed har SAS overhalet selskaber som KLM, Air Berlin, Lufthansa, Swiss, Air France og British Airways.

“Der har i årets første måneder været mange dårlige dage med istågei Sverige og Norge, som har trukket ned i statistikken. Men det handler om det lange seje træk, og vi er nu godt med igen. Jeg er ret godt tilfreds med punktligheden i april måned,“ siger punktlighedsgeneralen hos SAS,Per V. Schrøder til CHECK-IN.dk.

Det norske lavprisflyselskab Norwegian er endnu ikke helt oppe i kategorien over 10.000 flyvninger i FlightStats dataopsamlingen. Men Norwegian klarede sig heller ikke så godt som SAS, idet kun 86,36 procent af alle registrerede flyvninger ankom til tiden.

Tjekkisk selskab mest punktlig
Mest punktlige luftfartsselskab i Europa var i april måned CSA Czech Airlines, hvor 2.274 flyvninger ud af 2.390 ankom til tiden. Det svarer til en tårnhøj punklighed på 95,51 procent.

Bedste nordiske placering blandt de mindre selskaber skal findes hos SAS-ejede norske Widerøe, der havde en punktlighed på 91,95 procent målt på samlet 8.740 flyvninger.

Finnair opnåede også en placering i den øverste halvdel af listen. I alt 4.481 af 5.504 registrerede flyvninger ankom til tiden. Det svarer til en punklighed på 88,19 procent.

Den absolutte bundprop blandt listens 50 selskaber er Turkish Airlines. Over halvdelen af alle flyvninger kommer for sent frem til ankomstlufthavnen. Kun 8.195 ud af samlet 19.267 flyvninger ankom til tiden. Næsten 28 procent af det samlede antal flyvninger var forsinkede i over 45 minutter og 2,44 procent af samtlige afgange måtte helt aflyses.

Turkish Airlines flyver i sommertrafikprogrammet fire gange dagligt mellem Istanbul og København samt tre gange om ugen i en trekantsflyvning fra Istanbul til Aalborg og Billund.