Qatar Airways vil sælge direkte

Det arabiske luftfartsselskab Qatar Airways har fået succes med etableringen i Danmark. Selskabet udbyder attraktive billetpriser til Mellemøsten og Asien, men kunderne skal booke direkte på selskabets hjemmeside, idet de billigste billetter ikke sælges gennem rejseburauerne.

Tirsdag den 30. marts landede det første Qatar Airways-fly i Københavns Lufthavn. Fra opstarten tilbød selskabet fire ugentlige afgange mellem København og Doha med en Airbus A319 med 110 sæder.

Fra vinterfartplanens ikrafttræden den 31. oktober vil der blive indsat større fly på ruten. Det sker med anvendelsen af de markant større flytyper A330-200 og A330-300 med henholdsvis 260 sæder og 305 sæder. Men det stopper tilsyneladende ikke her. Fra februar måned 2011 er det planen at øge den ugentlige kapacitet fra fire til seks ugentlige afgange.

Qatar Airways er kendt for at levere en ypperlig service ombord på moderne fly, derviatrafikknudepunktet i Dohasikrer forbindelse til mere end 90 destinationer.Samtidig er billetpriserne i det skandinaviske marked særdeles attraktive.

Eksempelvis sælger Qatar Airways i øjeblikket billigste returbillet til Dubai for 3.187 kroner, mens Delhi i Indien koster 3.843 kroner. Hong Kong er indenfor rækkevidde for en pris af 5.408 kroner, mens den thailandske ferie-ø Phuket lander på 6.638 kroner.

Men fælles for selskabets laveste priser er, at de kun er tilgængelige på Qatar Airways-hjemmesiden. Det betyder, at rejsebureauerne som udgangspunktikke kan slå priserneop i de gængse pris- og reservationssystemer.

Den direkte distribution ser man efterhånden hos mange luftfartsselskaber, der ønsker den direkte kontakt med kunderne samtidig med, at der sker en omkostningsreduktion ved at undgå at betale afgift til luftfartsselskabet samt eventuelt markedsføringstilskud til rejsebureauet.

Det har for CHECK-IN.dk ikke været muligt at træffe Qatar Airways´ salgschef Pia Lind for en kommentar til salgs- og distributionsstrategien for det danske marked.

Foto: Qatar Airways har haft succes på det danske marked siden selskabets entré i Københavns Lufthavn den 30. marts i år.