Radisson-hotellerne overtaget af kinesisk luftfartskoncern

Kinesiske HNA Group har gennem Carlson Hotels overtaget aktiemajoriteten i Radisson-hotellerne, der tidligere var ejet af SAS.

Den amerikanske hotelkoncern Carlson Hotels Inc. er blevet solgt til kinesiske HNA Tourism Group, der er en del af en stor rejsekoncern med blandt andet Hainan Airlines i spidsen. Med overtagelsen følger 51,3 procent af aktierne i Rezidor Hotel Group AB med hovedsæde i Stockholm og dermed hotelgruppens omkring 430 hoteller under Radisson og Park Inn by Radisson-varemærkerne.

Handelen blev underskrevet den 27. april, og nu skal parterne have konkurrencemyndighedernes tilladelse på plads samt afslutte transaktionen, der ventes gennemført i andet halvår af 2016. Ifølge den svenske lovgivning vil HNA Tourism Group være forpligtet til senest fire uger efter transaktionens gennemførelse at afgive et offentligt købstilbud til Rezidor Hotel Groups aktionærer på resterende 48,7 procent af aktierne, alternativt at reducere aktieposten til under 30 procent.

“Rezidor Hotel Group noterer sig, at Carlson har aftalt at afhænde sine hoteloperationer. Rezidor har ingen yderligere kommentarer til transaktionen eller HNA´s intentioner med ejerskabet i Rezidor eller et eventuelt købstilbud til de øvrige aktionærer. Rezidor forventer, at dette vil blive afklaret i nærmeste fremtid og byder HNA velkommen som majoritetsaktionær,” hedder det i en pressemeddelelse fra den svenske hotelkoncern.

Rezidor oplyser, at man har taget kontakt til SEB Corporate Finance samt advokatfirmaet Gernandt & Danielsson for at assistere i forbindelse med den nuværende situation.

Fra SAS til Hainan Airlines
Med overtagelsen af Carlson Hotels får HNA adgang til 1.400 hoteller over hele verden, hvilket skal lægges oven i de 500 hoteller, som HNA allerede driver i Kina samt 370 europæiske hoteller via majoritetsejerskabet i NH Hotels.

Rezidor Hotel Group og Radisson-hotellerne har rødder tilbage til SAS, der i 1960 åbnede SAS Royal Copenhagen Hotel i København som en del af SAS International Hotels (SIH). I 1994 indgik SAS et samarbejde med Radisson-hotellerne, der skiftede navn til Radisson SAS. I slutningen af 2006 solgte SAS sin andel af den svenske hotelkoncern, der samtidig blev noteret på Stockholm-børsen under navnet The Rezidor Hotel Group. SAS-navnet forsvandt endegyldigt i 2009, da Radisson SAS blev omdøbt til Radisson Blu.

Kinesiske HNA Tourism Group er en del af HNA Group, der blandt andet ejer Hainan Airlines, Tianjin Airlines, Lucky Air, West Air, Yangtze River Express, HK Express, Grand China Airlines samt Beijing Capital Airlines, der har charterflyvninger mellem Beijing og København.

Relaterede artikler:

Kineserne kommer

Kinesere gør sin entré i CPH

28.000 virksomhedskunder hos SAS får flere fordele

Radisson Blu i top hos nordiske forretningsrejsende

50 år med SAS Royal Hotel i København