Ready to ‘Go’

Københavns Lufthavns kommende lavprisfinger skal allerede have nyt navn inden åbningen. Hidtil har projektet været kendt som ‘CPH Swift’, men det nye navn bliver i stedet ‘CPH Go’.

Den nye lavprisfinger i Københavns Lufthavn, der tages i brug den 31. oktober, har længe været kendt under navnet CPH Swift. Men dette navn er i stedet blevet fravalgt til fordel for CPH Go, da en undersøgelse viser, at det hidtidige navn ikke er slået bredt igennem i befolkningen.

Ifølge Københavns Lufthavn skal det nye navn signalere, at der er flere billige flybilletter på vej til endnu flere destinationer. I navnet CPH Go ligger der dermed en opfordring til at rejse, hvilket er hvad det handler om, når man driver en lufthavn.

Antallet af lavprispassagerer i Københavns Lufthavn har aldrig nogensinde været højere. I juli måned var 400.000 af de lidt over 2 mio. passagerer i lufthavnen i lavpris-segmentet. Det svarer til en andel på 18,5 % af det samlede antal passagerer.

“I juli rundede vi for første gang 400.000 lavprispassagerer på én måned, og i det seneste års tid er lavprismarkedsandelen vokset støt i Københavns Lufthavn. Når vi taler med lavprisselskaberne, er billedet klart. Mange af de nye lavprisruter er åbnet, fordi vi har stillet dem en dedikeret lavprisfinger i form af CPH Go i udsigt,” siger kommunikationsdirektør Henrik Peter Jørgensen fra Københavns Lufthavn.

Navnet CPH Go er ikke udelukkende blevet valgt af lufthavnens ledelse. Mere end 450 personer har deltaget i en såkaldt navnetest, hvor flere navne blev præsenteret. CPH Go var det navn, der nød størst opbakning blandt testpersonerne.

“Go“ var i øvrigt også navnet på et af de første lavprisflyselskaber. Britiske Go Fly blev etableret i 1998 af British Airways og i 2002 afhændet til easyJet, der valgte ikke at gøre brug af varemærket. Så alene derigennem klinger navnet “Go“ af lavpris i manges ører.

Foto: Luftfoto af CPH Go, somden kommendelavprisfinger tog sig ud fra luften en sommerdag i juli måned. (Dragør Luftfoto / CPH)