Rekordstor interesse for rejser til USA

Noget tyder på, at USA bliver det helt store rejsehit i den kommende sommer. Ifølge FDM travel rejste 270.000 danskere til USA i 2011, og det vil ikke blive mindre i 2012. Også hos Apollo har man konstateret en rekordstor interesse for USA som feriemål.

Hvert år sender FDM travel omkring 30.000 danskere på rejse i USA og er dermed Danmarks største individuelle rejsearrangør til Nordamerika.

Således stod FDM travel skønsmæssigt bag mere end 10 procent af de rejser, som 270.000 danske pasindehavere i 2011 gennemførte til USA. Antallet af indrejste danskere i USA var samtidig en stigning på 5 procent i forhold til året før, hvor ca. 258.000 danskere besøgte USA.

”Der er mange grunde til, at danskerne er så vilde med USA. På USA-rejsen kan hele familien være med, og der er mulighed for mange former for ferie, bl.a. storbyferie, aktiv ferie, badeferie, kør-selv-ferie, og krydstogt – og man kan kombinere de forskellige ferieformer på samme rejse”, fortæller markedschef i FDM travel, Line Danvad.

Hun fortæller samtidig, at det er de unikke ferieoplevelser, som mange danskere søger i USA. Det kan eksempelvis være flodkrydstogt eller indkvartering på de såkaldte Distinguished Inns, der er særligt udvalgte overnatningssteder med stemning som i en klassisk amerikansk film.

Mest populære rejseland

Hos rejsearrangøren Apollo har man man spurgt forbrugerne, hvor man ønsker at rejse på sommerferie i 2012. Ganske overraskende kommer USA ind på en førsteplads, idet 13 % af de adspurgte vil foretrække at holde ferie over there. USA kommer endda før populære rejsemål som Spanien, Italien og Grækenland.

”Der er ingen tvivl om, at USA er den helt store overraskelse i år. Den lave dollarkurs virker stærkt attraktiv på rigtigt mange danskere, som både vil have storslåede oplevelser og indkøb til gode priser. Vi oplever for tiden en kolossal efterspørgsel på vores kør-selv ture på tværs af USA samt på de fleksible USA-rejser, hvor kunden selv sammensætter sin ferie”,vurderer kommunikationschefRikke Koks Andreassen fra Apollo.

Hun fortæller, at det store hit er kør-selv-ferier samt fleksible rejser, hvor danskere selv sammensætter deres ferieoplevelse på tværs af kontinentet.

Ifølge Forbes.com er Times Square i New York den mest besøgte turistattraktion i USA, herefter følger Las Vegas Strip samt National Mall i Washington D.C.

Faneuil Hall Marketplace i Boston samt forlystelsesparkerne Disney World i Florida og Disneyland i Californien ligger også højt på listen, der også omfatter Fisherman´s Wharf/Golden Gate i San Francisco, Niagara Falls samt Navy Pier i Chicago.