Royal Air Maroc klar til København

Fra sommertrafikprogrammet 2013 etablerer Royal Air Maroc en direkte flyforbindelse fra Casablanca til København. Der skal dog mellemlandes i en anden europæisk storbylufthavn.

Casablanca er blevet udødeliggjort gennem denromantiske amerikanske filmklassiker af samme navn fra 1942 med Humphrey Bogart og Ingrid Bergman i hovedrollerne.

Casablanca er den største by i Marokko med 3,8 mio. indbyggere og samtidig en vigtig industriby og landets økonomiske centrum.

Fra den 29. marts 2013 bliver København atter forbundet med Casablanca, når Royal Air Maroc åbner en flyrute med tre ugentlige afgange. Der flyves på mandage, onsdage og fredage, og på strækningen fra København til Casablanca, skal der mellemlandes i Berlin-Tegel, således at den samlede flyvetid bliver mere end seks timer. På returrejsen fra Casablanca til København flyves der nonstop på fire timer.

“Casablanca erer fin destination, og Royal Air Maroc har gode forbindelser videre i Vestafrika. Der er samtidig et godtpotentiale for erhvervslivet,“ siger pressechef Søren Hedegaard Nielsen fra Københavns Lufthavn.

Han understreger dog, at Københavns Lufthavne A/S først i næste måned får besøg af Royal Air Maroc for at få de sidste detaljer på plads.

Også Stockholm-Arlanda bliver begunstiget med to ugentlige afgange. Disse gennemføres dog på tirsdage og torsdage som nonstop-flyvninger.

Konkurrence med Norwegian
Royal Air Maroc kommer principielt til at konkurrere med det norske lavprisflyselskab Norwegian, der flyver fra København til såvel Agadir som Marrakech i Marokko. Fra den 4. november i år flyver Air Arabia ligeledes mellem Billund og Marrakech.

Derfor er der udsigt til, at flyforbindelserne mellem Danmark og Marokko vil blive væsentligt styrket fremover.

Ifølge de tilgængeligeoplysninger vil Royal Air Marocbenytte fly af typen Boeing 737-800 med to klasser, henholdsvis Executive Class og EconomyClass.Der er plads til i alt 156 passagerer ombord.

Royal Air Maroc begyndte sine internationale flyvninger i 1957 og har i dag 40 fly samt ordre på to nye Boeing 787 Dreamliner-fly, der skal erstatte selskabets ældre Boeing 767-fly.Samlet råder selskabet over 35 Boeing 737-fly, hvilket gør Royal Air Maroc til den største operatør af denne flytype på det afrikanske kontinent.