Rutelukninger kan styrke CPH

Pakistan International Airlines lukker øjeblikkeligt sine ruter til Amsterdam og Frankfurt. Det kan styrke ruten til København.

Den enes død, den andens brød. Sådan lyder et gammelt ordsprog, som med rette kan bruges i forbindelse med Pakistan International Airlines’ (PIA) rationaliseringer.

For at komme et enormt underskud til livs og gøre selskabet rentabelt, har PIA besluttet at lukke sine to ellers meget populære ruter til Amsterdam og Frankfurt samt lukke salgskontorerne i de to byer. Netop i disse dage flyves de sidste flyvninger fra pakistanske byer som Islamabad og Lahore til Frankfurt og Amsterdam.

Mest gavn af lukningerne
De nødtvungne rutelukninger vil med stor sandsynlighed gøre PIA’s øvrige ruter til Europa mere populære. Og her vil PIA’s trekantsrute til København og Oslo uden tvivl være en af dem, som får mest gavn af lukningerne.

Efter rutelukningerne vil PIA udover København og Oslo på det europæiske kontinent kun flyve til Barcelona, Milano og Paris, samt de britiske byer London, Birmingham, Manchester og Leeds. Sidstnævnte rute spås dog også lukket i løbet af efteråret.

Det pakistanske luftfartsselskab flyver én gang om ugen fra Islamabad til København og videre til Oslo eller omvendt, samt én gang om ugen fra Lahore til de to skandinaviske byer. Ruterne beflyves med Boeing 777-fly.

Styrker betjening
Pakistan International Airlines oplyser, at rutelukningerne kun er en midlertidig foranstaltning. Når selskabet er i bedre økonomisk forfatning vil det overveje at genåbne ruterne. Foruden de to europæiske ruter og salgskontorerne i byerne, så vil PIA også lukke salgskontorer i Sydney, Chicago og Glasgow. PIA flyver ikke til nogen af de tre byer.

Samtidig styrker PIA sin betjening af mere profitable ruter til Dubai, Doha og Jeddah.