Evakuering af delegerede fra World Routes 2018 (Foto: Allan Kronborg Olesen, CPH)

Ruteudviklingskonference blev evakueret

I løbet af søndagen måtte arrangørerne af World Routes 2018 i Guangzhou evakuere de op imod 3.000 deltagere som følge af supertyfonen Mangkhuts hærgen.

Omkring 3.000 repræsentanter fra 700 lufthavne og 300 flyselskaber i flere end 110 lande er i disse dage samlet i Guangzhou i det sydlige Kina til World Routes 2018.

Søndag var der planlagt et omfattende program med de såkaldte ‘Face-to-Face’ møder mellem lufthavne og flyselskaber fra kl. 10.00 om formiddagen og frem til kl. 17.30, inden den store velkomstreception om aftenen.

Men det blev kun til få møder i løbet af søndagen, idet arrangørerne blev nødt til at evakuere udstillingshallerne i China Import and Export Fair, da supertyfonen Mangkhut nærmede sig med vindhastigheder på 175 kilometer i timen og op til 225 kilometer i timen i vindstødene.

“V har netop modtaget en opdatering fra det lokale politi og myndighederne i Guangdong-provinsen, og det viser sig, at vejrsituationen vil blive forværret i løbet af de kommende tre timer. Sikkerheden for vores delegerende og vores egne ansatte har den højeste prioritet, og derfor har vi sammen med vores værter besluttet at forlade udstillingsområdet og returnere til hotellerne,” hed det søndag middag lokal tid i en meddelelse fra britiske UBM (UK) Ltd., der er selskabet bag ruteudviklingskonferencen.

Aflyste møder
Fra Danmark deltager op imod 30 repræsentanter fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus og Esbjerg samt Copenhagen Capacity, Wonderful Copenhagen og andre virksomheder med interesser i luftfarten.

Københavns Lufthavn havde planlagt flere end 100 møder med internationale flyselskaber under ruteudviklingskonferencen, mens Billund Lufthavn har i alt 25 møder at afvikle. Aflysningen af det meste af søndagens program har derfor betydet, at nogle af de planlagte møder ikke vil kunne afvikles.

Søndag aften lokal tid blev vejrsituationen forbedret, og det forventes, at ruteudviklingskonferencen kan fortsætte mandag morgen som planlagt.

Supertyfonen betød i øvrigt, at Hong Kong International Airport, der er verdens syvende største med op imod 75 millioner årlige passagerer, måtte lukke ned i 24 timer. Det medførte blandt andet, at SAS måtte aflyse fredagens og lørdagens flyvninger til Hong Kong. 

Ifølge Hong Kong Airport Authority måtte der søndag aflyses 889 afgange.

 

Relaterede artikler:

Optimisme hos danske lufthavne før World Routes

Tre skandinaviske lufthavne nomineret til World Routes 2018