Kadri Samsunlu, adm. direktør for IGA Istanbul Airport (t.v.) får overdraget værtsskabet. (Foto: Ocean Driven Media | Routes)

Las Vegas overdrager stafetten til Istanbul

Routes World 2022 i Las Vegas er slut, og næste år mødes den globale luftfart i Istanbul. Ved dette års ruteudviklingskonference blev Københavns Lufthavn overhalet af europæisk konkurrent.

Danske flyselskaber og lufthavne skal ofte rejse langt til de årlige Routes World-ruteudviklingskonferencer. I år var Las Vegas vært for konferencen, der blev afviklet fra den 16. til den 18. oktober, og værterne i 2019 og 2018 var henholdsvis Adelaide og Guangzhou.

Når Routes World 2023 løber af stablen fra den 15. til 17. oktober næste år, sker det i Istanbul, der er Tyrkiets største by, og her vil der blot være tale om en flyvetur på lidt mere end tre timer for de danske deltagere.

“Med en strategi på plads for at nå over 100 millioner passagerer i 2026, er iGA – Istanbul Airport klar til at udnytte den kapacitet, der er skabt ved flytningen til den nye lufthavn. Ved at være vært for Routes World 2023 vil lufthavnen vise de betydelige udviklingsmuligheder for udenlandske luftfartsselskaber og styrke Turkish Airlines’ position,” sagde Steven Small, direktør for Routes, ved overdragelsen af værtsskabet.

IGA Istanbul Airport forventer, at omkring 3.000 repræsentanter fra flyselskaber, lufthavne og destinationsselskaber vil lægge vejen forbi Istanbul, når konferencen skydes i gang næste år.

København overhalet af Bruxelles
I forbindelse med Routes World 2022 genoptog arrangørerne traditionen med at uddele de såkaldte Routes Awards-priser, der hædrer de lufthavne og flyselskaber, der har gjort sig særligt bemærket inden for disciplinen med ruteudvikling.

Københavns Lufthavn var nomineret i kategorien fra 5 til 10 millioner passagerer (baseret på passagertal fra 2021, red.) sammen med Brussels Airport, Tampa International Airport, Singapore Changi Airport samt Lima Airport. I denne kategori løb den belgiske storlufthavn af med sejren, og lufthavnen blev også samlet vinder ved dette års Routes Awards.

Der var blandt andet baseåbninger fra Air Belgium, Transavia og Corendon Airlines, der bidrog til resultatet, og det samme gjorde nye ruter fra Flyr, FlyOne, HiSky, Sky Express og Play. 

I kategorien for lufthavne med under fem millioner årlige passagerer blev Albrecht Durer Airport Nürnberg vinderen, mens repræsentanter fra Athens International Airport rejste hjem med trofæet i kategorien fra 10 til 17,5 millioner passagerer. I kategorien med over 17,5 millioner passagerer, var det Cancun Airport i Mexico, der triumferede foran lufthavnene i Dubai, Frankfurt, Istanbul og San Francisco.

Endelig fik det spanske lavprisflyselskab Volotea prisen for bedste flyselskab til ruteudvikling foran American Airlines, KLM, Qatar Airways og Wizz Air. Volotea har i 2022 øget kapaciteten med 30 procent i forhold til 2019, og det inkluderede blandt andet en rute fra Napoli til Aalborg, mens selskabet i 2023 vil etablere sig i Københavns Lufthavn med ruter fra Nantes og Marseille.

 

Relaterede artikler:

CPH skal holde 62 møder i Las Vegas

Dansker ansvarlig for værtskabet ved Routes World

Ruteudviklingskonference udsættes