Ryanair-fly i Billund Lufthavn (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Ryanair åbner Barcelona-rute fra Billund Lufthavn

Ryanair melder sig nu også med en rute fra Billund til Barcelona i den kommende sommer. Dermed vil både Norwegian, Ryanair og Vueling flyve til den catalanske hovedstad.

Der er lagt til en varm sommer for de flyselskaber, der vil betjene de spanske ruter fra Billund Lufthavn.

Tidligere på ugen meldte det spanske lavprisflyselskab Vueling sin ankomst i den internationale vestdanske lufthavn med tre ruter til henholdsvis Barcelona, Málaga og Palma de Mallorca.

Det har Ryanair prompte reageret på, idet det irske lavprisflyselskab fredag har annonceret en ny rute til Barcelona med opstart den 1. juli 2021. Der flyves i første omgang på torsdage og søndage fra Billund Lufthavn.

Torsdagsafgangen starter i Barcelona El Prat-lufthavnen kl. 10.50 med ankomst i Billund kl. 13.30. Her vendes Boeing 737-flyet på 25 minutter og returnerer kl. 13.55 til Barcelona, hvor det ankommer kl. 16.35.

Om søndagen er afgangen fra Barcelona for de morgenfriske. Flyet afgår kl. 06.50 med ankomst i Billund kl. 09.20, og returnerer kl. 09.45, så det er fremme kl. 12.25 i den spanske storlufthavn.

Ryanair supplerer øvrige selskaber
Med Ryanair’s annoncerede Barcelona-entré er der foreløbigt tre flyselskaber, der vil prøve kræfter med ruten, der siden 2015 har været betjent af Norwegian, dog primært som sæsonrute.

Hvert af de tre flyselskaber vil tilbyde to ugentlige afgange i sommermånederne, således at der ugentligt vil blive udbudt omkring 1.100 flysæder i hver retning.

”Efter at Ryanair lukkede deres base i Girona, giver det god mening, at de flytter de ruter derfra, som gik godt, til Barcelona-El Prat. Så vi er glade for, at de også anså ruten som en succes. Og rejsetiderne med Ryanair er et rigtig fint supplement til de andre afgange, der er til Barcelona,” siger pressechef Mads Bisp Agersnap fra Billund Lufthavn til CHECK-IN.DK.

Fire Spanien-ruter
Udover Barcelona er der tre andre spanske destinationer i ruteflyselskabernes tidtabel i den kommende sommer.

Til Málaga vil Ryanair flyve fem gange om ugen, Norwegian tre gange og Vueling to gange. Også til Palma de Mallorca bliver der et stort udbud med fire ugentlige Ryanair-afgange og to med Vueling.

Endelig bliver Alicante også betjent fra Billund, hvor Norwegian og Ryanair har planer om at dække destinationen med hver to ugentlige afgange i sommeren 2021.

 

Relaterede artikler:

Vueling lancerer seks nye danske ruter

Ryanair klar med anden bølge af sommerprogram

30 danske Ryanair-ruter til salg